Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ

...η αφίσα μας ήρθε με Mail από φίλους, δεν έχει σχέση με την ΚΕΕΡΦΑ, αλλά θεματικά έχει συνάφεια με την ανακοίνωση...
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΡΟΣ κ.Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ :ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΤΑ Π.ΕΥΘΥΜΙΟΥ
Καταδικάζουμε την επίθεση των τραμπούκων νεοναζί της Χρυσής Αυγής κατά του Π.Ευθυμίου. Δεν πρόκειται για αυθόρμητη αποδοκιμασία κατά των πολιτικών του Μνημονίου αγανακτισμένων εργαζόμενων, ανέργων η συνταξιούχων αλλά επίθεση φασιστοειδών που στόχος του είναι η κατάργηση των δημοκρατικών ελευθεριών όλων μας.
Το θράσος το απέχτησαν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής με υποδοχή ως «νόμιμο πολιτικό κόμμα» στο Δήμο της Αθήνας, με το Δήμαρχο Καμίνη να ανταλλάσσει χειραψίες με το φύρερ της συμμορίας Ν.Μιχαλολιάκο. Ακόμη χειρότερα, με την άρνηση λήψης αποφασιστικών μέτρων αποπομπής του νεοναζί Μιχαλολιάκο από το Δημοτικό Συμβούλιο όταν χαιρέτησε ναζιστικά προκαλώντας την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Π.Κωνσταντίνου αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοκρατικού κόσμου.
Χρειαζόμαστε ενιαία δράση κατά της φασιστικής απειλής, μια δράση που πρέπει αποφασιστικά να καταδικάσει τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας, τη πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης που θυμίζουν τα Αουσβιτς του Χίτλερ, τη συνεργασία της ΕΛΑΣ με τη Χρυσής Αυγή στον Άγιο Παντελεήμονα και αλλού.
Να κλείσουμε το δρόμο στις φασιστικές απειλές των νεοναζί, να μην μπούνε στη Βουλή, να τους διώξουμε από τους δρόμους. Να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη με εκείνες τις σκληρές επιθέσεις των κυβερνήσεων που με τις πολιτικές των μνημονίων σπέρνουν τη φτώχεια και τη ανεργία αλλά και ταυτόχρονα αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους στους μετανάστες για να αποπροσανατολίσουν την οργή.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964