Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση από την Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στην Phone Marketing

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίσαμε τις κινητοποιήσεις μας απέναντι στην αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας που θέλει να μας επιβάλλει να δουλεύουμε για ένα 8ωρο την εβδομάδα .Η εν λόγω εταιρεία εδώ και 17 μήνες καθυστερούσε τις πληρωμές μας, αγνοώντας τις ανάγκες μας, πετώντας μας ανά 2-3 εβδομάδες έναντι των 50-100 . Την περασμένη Δευτέρα 19/03/2011 προχώρησε σε οριστική καταβολή των δεδουλευμένων μας εξοφλώντας και τον Φεβρουάριο,για να εκβιάσει,2 ώρες μετά, με την υπογραφή συμβάσεων με εκ περιτροπής 8ωρο εργασίας την εβδομάδα.
Και αυτή η κινητοποίηση στέφτηκε με επιτυχία παρόλες τις προσπάθειες της Διοίκησης της Phone Marketing να υπονομευτεί , διαχωρίζοντας τους εργαζομένους σε δυο στρατόπεδα. Φανερώνει ότι φοβάται όταν οι εργαζόμενοι ενωμένοι αποφασίζουν για το μέλλον τους .Η εργοδοσία εμμένει στη στάση της για εφαρμογή εκ περιτροπής 8ωρου εργασίας την εβδομάδα, οδηγώντας μας έτσι στην εξαθλίωση, καταπατώντας κάθε έννοια αξιοπρέπειας.
Βρεθήκαμε στο δρόμο χωρίς μεροκάματο, χωρίς κανένα δικαίωμα στην ασφάλιση και στην υγεία, αφού με το καθεστώς αυτό που μας επιβάλλουν δεν θα μπορέσουμε να ανανεώσουμε ούτε το βιβλιάριο του ΙΚΑ.
Στη γενική μας συνέλευση στις 26/03/2012 ομόφωνα απορρίφτηκε η πρόταση της εργοδοσίας για ένα 8ωρο εργασίας την εβδομάδα. Στη συνέχεια η πλειοψηφία αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα μας, με προκήρυξη και από το ΣΕΤΥΠ και από το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, 2 επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών την Τρίτη 27/03 και Τέταρτη 28/03.Αποφασισαμε να μη κάνουμε βήμα πίσω από τα αυτονόητα. Να δουλεύουμε με αξιοπρεπείς μισθούς για να μπορούμε να συντηρούμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας. Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε ό,τι και να μας τάζει η Διοίκηση. Ακόμα και στη προοπτική που η εταιρεία πάρει νέα έργα, αυξάνοντας μας τις ώρες εργασίας, σύντομα θα ξαναβρεθούμε στο 8ωρο την εβδομάδα, αφού τίποτα δε θα μας διασφαλίζει..
Οι ζωές μας δεν είναι παιχνίδι στα χέρια των εργοδοτών. Δεν έχουμε κανένα κοινό συμφέρον μαζί τους. Δουλεύουμε και δικαιούμαστε να πληρωνόμαστε. Δεν μας χαρίζει το μεροκάματο κάνεις. Καλούμε σε συμπαράσταση όλες τις οργανώσεις εργαζομένων. Ο αγώνας μας αφορά όλους. Καλούμε και τους κατοίκους της Νέας Ιώνιας να συμπαρασταθούν στην πάλη μας, καθώς όλοι μας βιώνουμε και στο σπίτι και στη δουλεία την αντεργατική και αντιλαϊκή επιθεση.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στην Phone Marketing