Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Αθήνα 20/03/2012
ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΚΑΜΙΝΗΣ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Η ΤΟΥΛΟΥΖΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΡΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ
Επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ εξαγγέλλει ο Χρυσοχοίδης μετά τη συνάντηση με τον Σαμαρά. Είχε προηγηθεί συμφωνία με το Δήμαρχο Αθήνας Γ.Καμίνη για το συντονισμό της καταστολής κατά των διαδηλώσεων και των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας όπως φάνηκε και με την κοινή επίθεση ενάντια στο αντιναζιστικό συλλαλητήριο της 17ης Μάρτη στον Άγιο Παντελεήμονα. Χρυσοχοίδης και Καμίνης απαγόρευσαν το συλλαλητήριο της ΚΕΕΡΦΑ και έκαναν πλάτες στους νεοναζί κινδυνολογώντας για επεισόδια και συκοφαντώντας.
Μπαίνοντας στη προεκλογική περίοδο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τη στήριξη του Συνηγόρου των Μνημονίων Γ.Καμίνη παίζουν το χαρτί του αποπροσανατολισμού της οργής του κόσμου από τις πολιτικές που σπέρνουν την φτώχεια και την απόγνωση σε εκατομμύρια. Με εγκληματικές πολιτικές όπως το κόψιμο μισθών και συντάξεων, το κλείσιμο νοσοκομείων και δομών πρόνοιας η συγκυβέρνηση των Τραπεζιτών και των Τροικανων επιτίθεται στη αριστερά, το εργατικό κίνημα, τους φοιτητές, τους μετανάστες.
Η ίδια συμμαχία προθύμων ΠΑΣΟΚ,ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ, Δημοκρατικής Συμμαχίας για την επιβολής των αντεργατικών μέτρων για την αποπληρωμή των δόσεων προς τους Τραπεζίτες με ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας ανοίγει τη πόρτα στις ναζιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής που λειτουργούν σαν παράρτημα της καταστολής με πογκρόμ και μαχαιρώματα στον Άγιο Παντελεήμονα.
Η Τουλούζη όμως, όπως και η Νορβηγία προειδοποιούν ότι η ανοχή στους νεοναζί ανοίγει το δρόμο για φρικιαστικά εγκλήματα.
Μόλις σήμερα αναβλήθηκε για Πέμπτη φορά για τις 23 Μάη, η δίκη των τριών νεοναζί μαχαιροβγαλτών της Χρυσής που με επικεφαλής την Θ.Σκορδέλη ,διαβόητη αρχηγό των τοπικών συμμοριών του Αγίου Παντελεήμονα, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν σε δίκη για εισβολή σε σπίτι και μαχαίρωμα τριών Αφγανών προσφύγων.
Η υποβάθμιση της ζωής στο κέντρο της Αθήνας και στις γειτονιές είναι υπεύθυνοι αυτοί που δημιούργησαν τη κρίση, την ανεργία, τη φτώχεια, οι βιομήχανοι, οι Τραπεζίτες, οι μεγαλοκαρχαρίες τους οποίους υπηρετούν η συγκυβέρνηση και ο Δήμαρχος Καμίνης.
Καλούμε τους εργαζόμενους και την νεολαία, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις γειτονιάς και τις λαϊκές συνελεύσεις, τις δημοτικές κινήσεις να καταδικάσουν τα βρόμικα παιχνίδια της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και να μπουν σε κοινή δράση κατά της φτώχειας, του ρατσισμού και των φασιστικών συμμοριών.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΤΡΙΤΗ 27 ΜΑΡΤΗ 7ΜΜ, ΕΣΗΕΑ, ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 20, 3Ος , ΌΡΟΦΟΣ
Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964