Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Η σκληρή πάλη στα ΜΜΕ απαιτεί μέτωπο αγώνα και ανατροπής

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους αγώνες που εξελίσσονται αυτή την περίοδο στον χώρο των ΜΜΕ, την ενεργητική αντίσταση των εργαζομένων (δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών) ενάντια στα λουκέτα και την απλήρωτη δουλειά, τις περικοπές στους μισθούς, τις ατομικές συμβάσεις και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τις απολύσεις και την επέκταση της μαύρης εργασίας και των εξευτελιστικών αμοιβών. Ενάντια στην προσπάθεια των «νταβατζήδων» των ΜΜΕ να επιβάλλουν καθεστώς εργασιακής γαλέρας, με μονοφωνία υπέρ της κυρίαρχης πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Οι αγώνες διαρκείας στο Άλτερ, την Ελευθεροτυπία, τον Κόσμο του Επενδυτή, το Κέρδος, στα κρατικά και δημοτικά Μέσα, η ασίγαστη πάλη και αντίσταση σε όλα τα ΜΜΕ ανοίγουν δρόμους ανατροπής, αξιοπρέπειας, συλλογικής και εναλλακτικής ενημέρωσης, προς όφελος των εργαζομένων και της πλειονότητας της κοινωνίας, ενάντια στο ψέμα του κεφαλαίου. Ιδιαίτερη επιτυχία αποτέλεσε η επιβολή της γενικής συνέλευσης του κλάδου των δημοσιογράφων, με μαζική κινητοποίηση και συμμετοχή της μαχόμενης βάσης του κλάδου.
Μέσα απ’ αυτές τις διαδικασίες αναδείχθηκε η πρόταση για αποφασιστικό απεργιακό αγώνα διαρκείας, που θα ενοποιήσει και πολιτικοποιήσει όλες τις αντιστάσεις στο χώρο και θα δώσει ελπιδοφόρα προοπτική νίκης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην αναγκαία αντεπίθεση του κινήματος ενάντια στο κοινωνικό σφαγείο και τη νέα Δανειακή Σύμβαση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ. Το γεγονός ότι εκατοντάδες δημοσιογράφοι υποστήριξαν μαχητικά και ψήφισαν αυτή την πρόταση, σε μετωπική αντιπαράθεση με την εργοδοτική πρόταση για μείωση μισθών (την οποία υποστήριζαν οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Δημοκρατικής Αριστεράς!) αποτελεί μια σημαντική επιτυχία των αγωνιζόμενων δυνάμεων και πολύτιμη παρακαταθήκη για τις μελλοντικές αναμετρήσεις.
Η απόφαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην ΕΣΗΕΑ να διασπάσουν το αναγκαίο αγωνιστικό μέτωπο για την απεργία διαρκείας και να κατεβάσουν μια στενά παραταξιακή τρίτη πρόταση, ήταν μια επιλογή που αντικειμενικά ενίσχυσε τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού και τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, καθώς απέτρεψε την κατάκτηση της απόλυτης πλειοψηφίας από τις δυνάμεις του αγώνα (αναγκαία συνθήκη για να υπάρξει απόφαση). Κανένας παραταξιακός υπολογισμός δεν μπορεί να μπαίνει πάνω από την αναγκαία ταξική αγωνιστική δράση και την κοινή δράση των αγωνιστικών δυνάμεων για μαχητικές απεργίες και για κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης Παπαδήμ(ι)ου και της Τρόικας.