Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές αψήφισαν τη καταστολή στο Σύνταγμα. Συνεχίζουμε μέχρι να τους διώξουμε!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που κατέβηκαν στο δρόμο, στο Σύνταγμα και στις άλλες πλατείες της χώρας. Ο όγκος, η μαχητικότητα, ο πολιτικός προσανατολισμός, η επιμονή και η ανυπόταχτη διάθεση αγώνα, που επιδεικνύουν για ώρες οι εργαζόμενοι και οι νέοι, υπογραμμίζουν ότι γυρίζουμε σελίδα.
Η κυβέρνηση αντιμετώπισε τους διαδηλωτές με την ίδια βία και μανία όπως ο Μουμπάρακ πριν από ένα χρόνο όταν προσπαθούσε να διαλύσει τους διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ. Θα πάρει την ίδια απάντηση που τις αξίζει! Δεν δουλεύουμε με μισθούς Μνημονίου, αντίθετα καλούμε όλους να βαδίσουμε στο δρόμο της απεργίας διαρκείας των χαλυβουργών μέχρι να τους διώξουμε!
Η επιλογή της Αστυνομίας ήταν να εκκενώσει τις χιλιάδες των διαδηλωτών που αλύγιστα διαδήλωναν επί ώρες με τόνους χημικών προκαλώντας ακόμη και τις καταστροφές και εμπρησμούς κτηρίων στο κυνηγητό των εξαγριωμένων διαδηλωτών.
Το μαζικό λαϊκό κίνημα μπορεί να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να επιβάλλει την ανατροπή της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, την κατάργηση της Δανειακής Σύμβασης, συνολικά του κοινωνικού σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου. Στο στρατόπεδο του αντίπαλου, στο πολιτικό προσωπικό των τραπεζών, του ΣΕΒ και των πολυεθνικών, στα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, ο κλονισμός διευρύνεται. Τα αστικά κόμματα αποσαθρώνονται, το μνημόνιο τρώει τα παιδιά του.
Η ιδεολογική τρομοκρατία, η ψευδολογία, ο πιο χυδαίος εκβιασμός και η φασιστικού τύπου κρατική – αστυνομική καταστολή, γίνονται τα βασικά εργαλεία για να περάσουν τα «σωτήρια» μέτρα.
Η σημερινή εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση κτυπήματος της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, από πολύ νωρίς, πριν ακόμα συγκεντρωθεί ο κόσμος, και οι επί ώρες άγριες επιθέσεις στους διαδηλωτές, αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στον «εχθρό λαό». Και ειδικά την προσπάθεια να επιβληθεί «απαγορευμένη ζώνη» για διαδηλώσεις στο Σύνταγμα.
Ο αγωνιζόμενος λαός και η ανυπόταχτη νεολαία αντιστέκονται επί ώρες, παραμένουν περήφανα στο δρόμο, έσπασαν το άβατο του Συντάγματος και παρά τον αποκλεισμό όλου του κέντρου διαδηλώνουν ακόμα έξω από τη Βουλή.
Ένας τέτοιος λαός δε νικιέται. Ο αγώνας δεν τελειώνει σήμερα. Συνεχίζεται αύριο και κάθε μέρα, μέχρι την τελική νίκη.
Η νίκη θα είναι δύσκολη, αλλά θα είναι δική μας!