Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Κύριε Καμίνη σας σπάσανε τη πόρτα γιατί κωφεύσατε για τους αστέγους…

Κύριε Καμίνη όταν ως Δήμαρχος Αθήνας θεωρείτε «αόρατους» τους άστεγους που τους βλέπει όποιος περπατάει στους δρόμους εκτός από εσάς που σας περιτριγυρίζει στη πόλη ο οδηγός σας με αυτοκίνητο έχετε δίκιο να κραυγάζετε κατά όσων «βρίσκουν έναν άστεγο στο δρόμο, τον παίρνουν υπό μάλης και πάνε και σπάνε χώρους του Δήμου προκειμένου να τον εγκαταστήσουν…» Απλά εσείς και δεν τους έχετε δει και κωφεύετε στα προβλήματα τους!
Δεν μπορείτε όμως να δώσετε μαθήματα δεοντολογίας όταν ό ίδιος δημιουργήσατε ένα φρικτό ριάλιτι σώου με τον Παπαδήμο στις πλάτες των αστέγων την Πρωτοχρονιά για το οποίo γνωστός δημοτικός σύμβουλος θα σας έβαζε ένα μηδέν.
Είναι προτιμότερο λοιπόν να σταματήσετε να εκσφενδονίζετε ασυναρτησίες σε βάρος των κινημάτων αλληλεγγύης εκεί που χρειάζεται να λύσετε προβλήματα. Αν το χρόνο που σπαταλάτε για να καταδιώκετε εργαζόμενους, φτωχούς, άστεγους και μετανάστες τον αφιερώνατε για την κοινωνική αλληλεγγύη θα κάνατε ίσως και μερικά βήματα μπροστά. Για την ώρα χρειάζεται να απολογηθείτε για την άθλια προπαγάνδα υπέρ Παπαδήμου και Τρόικας αλλά και για τα νέα σχέδια προστασίας των αστέγων μπροστά στο νέο κύμα ψύχους που υπολείπονται ξανά των αναγκών. Πάλι με ΜΑΤ και εισαγγελείς θα δώσετε «λύσεις».
Θα ανακοινώσετε πότε ανοίγει το Ξενοδοχείο Φτωχών, Πατησίων 221; Ποια ξενοδοχεία θα επιταχθούν άμεσα ως ξενώνες αστέγων; Πάντως ησυχία αν θέλετε από τα κινήματα μπορείτε να αποσυρθείτε πριν αποκαρδιώσετε και τον τελευταίο άνθρωπο που είχε προσδοκίες ότι κάτι άλλο μπορούσατε να κάνετε απέναντι στον Ομέρ Πριόνι κατά κόσμο κ. Ν.Κακλαμάνη.
Στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο δώστε κάποιες απαντήσεις.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, 6932828964