Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Αθήνα 29/02/2012
Τρομοκρατικές συλλήψεις μελών του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος στην Αναξαγόρα
Την μέρα της απεργίας και της διεθνούς κινητοποίησης αλληλεγγύης διάλεξαν οι πραίτορες της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για να συλλάβουν δύο μέλη του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος έξω από τα Γραφεία της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη στην οδό Αναξαγόρα.
Συγκεκριμένα λίγο μετά στις 9.30πμ και ενώ μέλη του ΣΕΚ βρίσκονταν εκεί και προετοίμαζαν την απεργιακή συγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος μεταφέροντας αφίσες και πανό, οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει ένα μετανάστη στη γωνία Γερανίου και Αναξαγόρα ο οποίος ούρλιαζε από πόνο μετά από πέρασμα των χειροπέδων. Μάλιστα η αξιωματικός υπηρεσίας του ΑΤ Ακροπόλεως στην ενημέρωση που της έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Π.Κωνσταντίνου απάντησε ότι δεν πονάνε αλλά υποκρίνονται … Στη πραγματικότητα, η ΕΛΑΣ αντιμετωπίζει τους μετανάστες και την αριστερά ως στόχο.
Στη προσπάθεια του ενός μέλους να φωτογραφίσει το περιστατικό για λογαριασμό της εφημερίδας, οι αστυνομικοί του το απαγόρευσαν. Εκείνος συνελήφθη έστω και αν δεν είχε προλάβει να τραβήξει την φωτογραφία. Στη διαμαρτυρία του Σταμάτη Χατζηδήμου για την σύλληψη και τη συμπεριφορά των αστυνομικών έφτασαν να συλλάβουν και τον ίδιο.
Η προβοκάτσια αυτή της Αστυνομίας κατά του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν μας εκπλήσσει. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έχει στο στόχαστρο της δράση της αριστεράς ενώ την ίδια ώρα συνεργάζεται με τις παρακρατικές συμμορίες των νεοναζί τόσο στη περιοχή του κέντρου της Αθήνας όσο και στις ίδιες τις απεργίες. Άλλωστε το τελευταίο διάστημα το όργιο της ρατσιστικής επιχείρησης σκούπα στη περιοχή όπου στέλνονται καθημερινά σωρηδόν μετανάστες, οι περισσότεροι με έγγραφα στη Π.Ράλλη, δεν έχει τελειωμό.
Το μήνυμα της υστερίας κατά της αριστεράς είναι αυτό που εξέπεμψε και ο αρχηγός της ΝΔ, γνωστός σαλτιμπάγκος τέως αντιμνημονιακός και νύν «σωτήρας» του τόπου για λογαριασμό των πλούσιων φίλων του στην ΕΕ και στις Τράπεζες.
Καλούμε τα συνδικάτα και τη αριστερά να καταδικάσουν τις τρομοκρατικές συλλήψεις της Αστυνομίας. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των δύο αγωνιστών και την παύση της δίωξης.
Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου, 6932828964