Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Νέα κινητοποίηση την Τετάρτη

Την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου πραγματοποιούνται σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σε διάφορες χώρες σε όλο τον πλανήτη, κινητοποιήσεις αλληλεγγύης για τους αγώνες των εργαζόμενων στην Ελλάδα που αντιστέκονται στα βάρβαρα μέτρα των Μνημονίων που προσπαθούν να επιβάλλουν η τρόικα και η κυβέρνηση του Παπαδήμου. Τις ίδιες ημέρες στην ελληνική βουλή, ψηφίζονται με την μορφή του κατεπείγοντος μια σειρά από νόμοι για την υλοποίηση των περικοπών στους κατώτερους μισθούς κατά 22%, νόμοι για την περικοπή των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, νόμοι που προωθούν την διάλυση της υγείας, και την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.
Οι ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ), αντί να σημάνουν συναγερμό για όλη την εργατική τάξη, προχωρώντας σε πανεργατική απεργία την Τετάρτη 29 Φλεβάρη και σε κλιμάκωση με απεργία διαρκείας, αρκούνται σε μία στάση εργασίας 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 μ.μ. και ακόμη χειρότερα δεν προχωράνε ούτε καν σε απεργιακή συγκέντρωση. Αρκούνται σε μια «παράσταση συνδικαλιστών» στα γραφεία της ΕΕ την Τετάρτη στις 1.30 μ.μ. και σε συναυλία στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα.
Δεν θα τους αφήσουμε. Αρνούμαστε να υποταχτούμε στη γραμμή του συμβιβασμού. Την Τετάρτη 29 Φλεβάρη, συμμετέχουμε όλοι στην κινητοποίηση, την μετατρέπουμε σε 24ωρη απεργία όπου μπορούμε και καλούμε όλα τα σωματεία και τις συλλογικότητες να συγκεντρωθούμε στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και να πραγματοποιήσουμε απεργιακή συγκέντρωση και πορεία μέχρι τη βουλή.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ