Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Εκλογές όποτε και αν θέλει η τρόικα

Δελτίο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Εκλογές όποτε και αν θέλει η τρόικα. Οργή προκαλεί η νέα αντιδημοκρατική παρέμβαση της Ε.Ε.- της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ., όπως αποκαλύπτεται τις τελευταίες ώρες. Καθ' όλη τη διάρκεια αλλά και μετά από τη συνεδρίαση του Euro group στην οποία εκπροσώπησε το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο ο Ευ. Βενιζέλος, οι εκπρόσωποι των διεθνών τοκογλύφων εξέφρασαν την «ανησυχία» τους για την κατάσταση στην Ελλάδα. Δήλωσαν «ενοχλημένοι» για τις διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας, την συντριπτική καταδίκη της μνημονιακής πολιτικής και τη δημοσκοπική άνοδο των κομμάτων της Αριστεράς.
Μάλιστα, εμφανίστηκαν αποφασιστικά αντίθετοι με την διεξαγωγή εκλογών, ενώ πρότειναν ο Λουκάς Παπαδήμος να συγκροτήσει μια κυβέρνηση «τεχνοκρατών» αφού δεν είναι σίγουροι αν μπορεί το υπάρχον πολιτικό σύστημα της Ελλάδας να εφαρμόσει τα μέτρα που ψηφίστηκαν. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, νέα μέτρα μπαίνουν στο τραπέζι, ενώ απαιτείται η ενυπόγραφη δήλωση των κομμάτων για την αποδοχή του νέου μνημονίου! Όλα τα παραπάνω, δεν είναι εκτιμήσεις ή «προπαγάνδα», αλλά η ακριβής περιγραφή, όπως αποτυπώθηκε σε όλα τα ΜΜΕ και τις συνομιλίες του πολιτικού προσωπικού της κυβέρνησης. Έτσι πλέον, απροκάλυπτα καταλύεται κάθε έννοια δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας.
Στην ίδια γραμμή συντάσσονται και κορυφαίοι κύκλοι και πολιτικοί εντός της χώρας. Μετά την διάλυση του δικαιώματος στην εργασία, το μισθό και τη σύνταξη, μετά την καταπάτηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, έρχεται και η κατάργηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος που ξεκίνησε πρώτα και κύρια με την κατάργηση του δικαιώματος στη διαδήλωση (που πλέον συζητιέται ανοιχτά η περιστολή τους), στην απεργία.
Οι ίδιοι που καταδικάζουν το λαό στην εξαθλίωση, που ασκούν πολιτική με μοναδικό στήριγμα τις δυνάμεις καταστολής, θεωρούν περιττή ακόμα και την εκλογική διαδικασία, ακόμα και τα στοιχειώδη σε μια αστική δημοκρατία. Όμως αυτή η μόνιμη μνημονιακή κοινοβουλευτική δικτατορία δεν είναι δείγμα δύναμης, αλλά φόβου και αδυναμίας, μπροστά στον αγωνιζόμενο λαό, στα εκατομμύρια που αψηφώντας την τρομοκρατία και τα εκβιαστικά διλλήματα βρίσκονται στο δρόμο. Τρέμουν ότι όντως αυτή η πολιτική δεν θα εφαρμοστεί, όχι όμως από την ανικανότητα κάποιων διαχειριστών, αλλά από το μαζικό λαϊκό κίνημα.
Είναι η ώρα να τους ξαποστείλουμε, την ιερή συμμαχία κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ κεφαλαίου, μαζί με τα δάνεια τους που δεν τα θέλουμε και το χρέους τους που δεν είναι δικό μας. Ξέρουμε καλά ότι η καταστολή της δημοκρατίας πάει χέρι χέρι με τον κοινωνικό- οικονομικό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει ενάντια στις δυνάμεις της εργασίας. Και όταν ο αντιδραστικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό, είναι η στιγμή όχι για εκλογική αναμονή αλλά για νέα αντεπίθεση του εργατικού κινήματος.
Το κίνημα θα απαντήσει αλλά με κλιμάκωση των αγώνων, με απεργίες - καταλήψεις - διαδηλώσεις και με τη δημοκρατία των συνελεύσεων και των αγωνιζόμενων από κάτω. Μπροστά και οργανωμένος ο λαός- Αντικαπιταλιστική ανατροπή. Μόνη λύση για τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματά μας.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 16/2/2012