Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων για τα γεγονότα της 12-2-2012

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ικαρίας Φούρνων καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις γενικευμένες και οργανωμένες προβοκάτσιες στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της ψήφισης του νέου επαχθούς μνημονίου για τον τόπο μας, καθώς και την ενορχηστρωμένη εκστρατεία ΜΜΕ και πολιτικών, με στόχο την τρομοκράτηση και χειραγώγηση του Ελληνικού λαού.
Ομάδες «αγνώστων» για μια ακόμη φορά έδρασαν στο κέντρο της Αθήνας καίγοντας και λεηλατώντας υπό το βλέμμα της αστυνομίας η οποία βρήκε την πρόφαση που χρειαζόταν για να επιτεθεί και να διαλύσει τις δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών με εκτεταμένη χρήση χημικών και ωμή βία, αφήνοντας τους «άγνωστους κουκουλοφόρους» παράλληλα να δρουν.
Τα ΜΜΕ φρόντισαν οι εικόνες τρόμου και χάους να εμπεδωθούν απ΄ όποιον σκεφτόταν να κατεβεί στο δρόμο για να διαδηλώσει τη διαφωνία του στη ψήφιση του νέου υποδηλωτικού μνημονίου, προβάλλοντας τις ακόμα και παράλληλα με τη ψηφοφορία στο ίδιο παράθυρο! Και οι βουλευτές με πρώτους τους υπουργούς της δοτής κυβέρνησης, έσπευσαν να σπείρουν το φόβο στο λαό και τους συναδέλφους τους που διαφωνούσαν στην υπερψήφιση παρουσιάζοντας τα οργανωμένα επεισόδια ως εικόνες της αυριανής μέρας στην περίπτωση που τα «ΟΧΙ» υπερτερήσουν των «ΝΑΙ», απαριθμώντας παράλληλα ένα ένα τα μύρια κακά που θα φέρει η χρεοκοπία προφητεύοντας εικόνες αποκάλυψης! Για μια ακόμη φορά όμως κανείς δεν εγγυήθηκε πως με τα νέα εξοντωτικά μέτρα η χρεοκοπία θα αποφευχθεί!
Συναδέλφισες – συνάδελφοι. Η χρεοκοπία της κοινωνίας έχει ήδη συντελεστεί. Μισθοί 300-400 ευρώ, ένα εκατομμύριο άνεργοι , κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων, δομών πρόνοιας, λουκέτα στις επιχειρήσεις, πείνα και φτώχεια είναι ήδη εδώ! Το νέο δάνειο και τα δυσβάσταχτα μέτρα φτωχοποίησης που φέρνει στηρίζουν για λίγο ακόμα αποκλειστικά τις τράπεζες και μας οδηγούν γρηγορότερα προς την επίσημη ανακοίνωση της χρεοκοπίας. ΝΕΑ ΒΑΡΗ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Ν’ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ. Δε μας μένει άλλος δρόμος από τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των εκφραστών της που κλέβει τη ζωή και τα όνειρα μας, που μαυρίζει το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.