Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

"Πόρτα" σε "Ιεράπετρα" και "European Express"

...αναδημοσιεύουμε από την Ικαριακή Ραδιοφωνία...
Απόρριψη και του "Ιεράπετρα" και του "European Express" από το Υπουργείο
Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι,
μόλις χθες είχαμε «ανεβάσει» μια ανεπίσημη πληροφορία , που όμως την είχαμε διασταυρώσει και περιμέναμε απλώς την επίσημη επιβεβαίωση των πληροφοριών μας και ούτε 24 ώρες μετά επαληθευθήκαμε. Σήμερα βρήκαμε την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και της Γ.Γ.Ν. (Επιτροπή Διενέργειας Μειοδοτικών Διαγωνισμών), που δυστυχώς η απόφαση της είναι απογοητευτική, για όλες σχεδόν τις επιδοτούμενες ακτοπλοϊκές γραμμές , με βάση τα αποτελέσματα βαθμολόγησης προσόντων των πλοίων.
Για τη γραμμή που μας ενδιαφέρει (δηλ. Πειραιάς - Σύρος - Αγ. Κήρυκος - Φούρνοι - Καρλόβασι - Βαθύ Σάμου και επιστροφή, με μισθούμενο τμήμα: Σύρος - Αγ. Κήρυκος - Φούρνοι - Καρλόβασι και επιστροφή) οι προτάσεις τόσο της ΝΕΛ (ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ Ν. Ε.) ( με το Ε/Γ - Ο/Γ European Express), όσο και της ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Ν.Ε. (με το Ε/Γ - Ο/Γ Ιεράπετρα) για διάφορους λόγους η κάθε μία εταιρία, που αναφέρονται παρακάτω στο επίσημο έντυπο του Υπουργείου απορρίπτονται.
Οι πληροφορίες μας είναι ότι εάν οι εταιρίες "συμμορφωθούν" με τα δεδομένα που ζητάει η αρμόδια επιτροπή, ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί, με τις ίδιες εταιρίες ή όποιες άλλες τυχόν δηλώσουν ενδιαφέρον, μιας και οι περισσότερες γραμμές κρίθηκαν απορριπτέες.
Για την Ικαριακή Ραδιοφωνία
Σωτήρης Πολίτης