Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Νέα κατάληψη στο "Ιεράπετρα"

Ξανά στο καταπέλτη του «Ιεράπετρα», μπλοκάροντας για ώρες τη διαδικασία φόρτωσης, βρέθηκαν Ικαριώτες, Σαμιώτες και Φουρνιώτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συλλόγων τους, για νέα διαμαρτυρία μπροστά στο ακτοπλοΐκό έγκλημα που συντελείται, όχι μόνο στο νομό, αλλά σε ολόκληρο το Αιγαίο.
Πλοία-σαπάκια, υπέργηρα και προβληματικά για να κερδίσουν οι εφοπλιστές, από τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων, δημιουργώντας συνθήκες για νέο Σαμίνα, με τις «ευλογίες» των τροϊκανών της τρικομματικής κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΛΑΟΣ.
Όπως ανακοινώθηκε αντίστοιχη «υποδοχή» θα υπάρχει και στα λιμάνια της Ικαρίας και της Σάμου. Στη συγκέντρωση διανεμήθηκε σε συγκεντρωμένους, αλλά και σε επιβάτες, το κοινό κείμενο που είχε διανεμηθεί και στις 15 Γενάρη, σε άλλη παρέμβαση και το υπογράφουν οι τέσσερις υποστηριζόμενες από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κινήσεις: Ανυπόταχτη Πετρούπολη, Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά-Ανταρσία στο Λιμάνι, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Ανταρσία στο Αιγαίο – αντικαπιταλιστική αριστερά (Περιφέρεια Β. Αιγαίου).
...και μερικά υλικά (φωτο και βίντεο) από το www.ikariamag.gr...
http://www.youtube.com/watch?v=jfQd8zTihMU&feature=player_embedded