Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

48ωρη απεργία (Τρίτη 17 & Τετάρτη 18/1/2012) στα ΜΜΕ – Συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου

Το Σωματείο Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου καλεί όλους τους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους από όλα ανεξαιρέτως τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης της Λέσβου, να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην 48ωρη πανελλαδική κλαδική απεργία των ΜΜΕ από τις 6 το πρωί της Τρίτης 17 μέχρι και τις 6 το πρωί της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου ενάντια στην σύνθλιψη και την εξαθλίωση που επιχειρούν συστηματικά να μας επιβάλλουν εργοδότες και κυβέρνηση, με συνεργάτες την Τρόικα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η κατάσταση με τις καθυστερήσεις πληρωμών, τις συνεχείς παραβιάσεις ωραρίων και νόμιμων εργασιακών συνθηκών, τις απειλές λουκέτων και απολύσεων, τις περικοπές αποδοχών και με τις πρόσφατες απολύσεις στο “Συνήγορο του Βορείου Αιγαίου” και στο “Εμπρός” έχει φθάσει στο απροχώρητο και με την απεργία μας αυτή δηλώνουμε ευθέως ότι δεν πρόκειται άλλο να την ανεχτούμε.
Η εικόνα αυτή είναι πανελλαδική, καθώς 4.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί μέσα σε λίγο καιρό από τον κλάδο με συνεχή λουκέτα, περικοπές προσωπικού και μεμονωμένες εκδικητικές ή και συνδικαλιστικές απολύσεις ενώ σχεδιάζεται και συνέχεια, την οποία μόνο εμείς μπορούμε να ανατρέψουμε. Ξεκαθαρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι των Μέσων Ενημέρωσης δεν είναι σκλάβοι και δεν πρόκειται να δουλέψουν σε κανέναν εργοδότη “για ένα κομμάτι ψωμί”. Παράλληλα εκφράζουμε και την απερίφραστη αλληλεγγύη μας στους απλήρωτους συναδέλφους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Χίου και τους απεργούς συνάδελφους των εφημερίδων «Ελευθεροτυπία», «Κόσμος του Επενδυτή», «Μακεδονία» και «Αγγελιοφόρος», του τηλεοπτικού σταθμού «Alter», της ΕΡΤ και της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• Να καταβληθούν άμεσα όλες οι οφειλόμενες απολαβές σε εμάς και στους συναδέλφους της Χίου, να ανακληθούν οι απολύσεις τους και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας τους,
• Να ανακληθεί άμεσα η απόλυση της Πέλλης Γιακουμή από την Ημερήσια Εφημερίδα Λέσβου “Εμπρός” και όλες οι απολύσεις σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης πανελλαδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, όπως επίσης και να μην πραγματοποιηθεί καμία νέα απόλυση συναδέλφου.
• Να υπογραφούν αμέσως Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να μπει φραγμός στις αφόρητες πιέσεις για εκβιαστικές ατομικές συμβάσεις εργασίας.
• Να ανατραπεί κάθε σχέδιο για κατάργηση ή περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, οποιαδήποτε μορφή και αν λάβει αυτή.
• Να ανακληθούν τα μέτρα εξοντωτικής φορολόγησης των εργαζομένων, τα οποία εξωθούν ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού στην εξαθλίωση και τη διαβίωση κάτω από το όριο της φτώχειας.
• Να προστατευτεί το δημόσιο αγαθό της Ενημέρωσης, από την επιχειρούμενη χειραγώγησή του.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ