Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Απόφαση Λαϊκής Συνέλευσης Κατοίκων Καρλοβάσου, 23/01/2012

Η κυβερνητική πολιτική είναι υπεύθυνη για τα διογκούμενα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά. Οι τοπικές αρχές σε ρόλο κομπάρσου και άμεσου εκτελεστή της κυβερνητικής πολιτικής παρακολουθούν το ρήμαγμα το τόπου, το σάρωμα των δικαιωμάτων, την οικονομική εξαθλίωση της μεγάλης πλειοψηφίας, την ερήμωση του νησιού, την υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα:
• Η μεταφορά των υπηρεσιών από το Καρλόβασι (ΟΤΕ, ΔΕΗ, Εφορία, ΙΚΑ και έπεται συνέχεια) έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση του νησιού συνολικά. Προκαλεί ταλαιπωρία στο ντόπιο πληθυσμό αφού απαιτείται ολόκληρο ταξίδι για μια απλή υπογραφή, την ίδια στιγμή που η κάθε μετακίνηση ισοδυναμεί με ένα χαμένο μεροκάματο και έξοδα μετακίνησης. Με πρόφαση τη μείωση του λειτουργικού κόστους των υπηρεσιών αφενός, αλλά και για να ελαχιστοποιηθούν οι παροχές αφετέρου, το κράτος δεν νοιάζεται αν με την πολιτική του αυτή επιβαρύνει όλους μας. Στην πραγματικότητα βιώνουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις συνέπειες του «Καλλικράτη» στις πλάτες μας.
ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ
• Η μείωση των δρομολογίων και η αντικατάσταση του Μύκονος από καράβια 40ετίας είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που βάζει πρώτα τα κέρδη των εφοπλιστών και σε δεύτερη μοίρα την ασφάλεια, τις ανάγκες των κατοίκων και την οικονομία του νησιού. Ενώ οι επιδοτήσεις ρέουν αδιάκοπα προς τους εφοπλιστές και βγαίνουν από τις δικές μας τσέπες, μας οδηγούν σε απομόνωση γυρνώντας μας πίσω σε συνθήκες που επικρατούσαν πριν από δεκαετίες. Η συγκοινωνία είναι δικαίωμα. Είναι υποχρέωση του κράτους να εξασφαλίζει ότι ο νησιώτικος πληθυσμός θα μετακινείται καθημερινά, με ασφάλεια και ταχύτητα. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, διεκδικούμε τα αυτονόητα!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΦΘΗΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ
• Το 40% των σαμιωτών δεν πλήρωσε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το χαράτσι. Γιατί δεν μπορούν να φορτωθούν και άλλα βάρη στις πλάτες τους. Γιατί το χαράτσι είναι άδικο και ανάλγητο. Το δημοτικό συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση στις 30/11 ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ και δεσμεύτηκε ότι θα πάρει όποια πρωτοβουλία χρειαστεί ώστε να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Τώρα που άρχισαν να καταφτάνουν οι λογαριασμοί με τη 2η δόση για το χαράτσι, τώρα που άρχισαν να πληθαίνουν οι απειλές ότι το ρεύμα θα κόβεται σε όσους δεν πληρώσουν, τα λόγια του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να γίνουν πράξη.
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ
ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΘΕΙ Ο ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΦΑΠΑΞ
Εμείς αποφασίσαμε ότι δεν πάει άλλο. Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Όλοι μαζί, ενωτικά, συντονισμένα, χωρίς καπελώματα και μικροκομματικές σκοπιμότητες. Να ξεσηκωθούμε και να διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε. Σε κάθε σπίτι, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο.
Συζητάμε – Αποφασίζουμε – Αγωνιζόμαστε
Απαιτούμε την άμεση υλοποίηση των αιτημάτων μας, αλλά και της δέσμευσης για παραίτηση των τοπικών αρχών
ΟΛΟΙ τη Δευτέρα 30/1, 10πμ στην πλατεία Πυθαγόρα για να πραγματοποιήσουμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείου του βουλευτή (προσυγκέντρωση 9πμ στο παρκινγκ του Κέντρου Υγείας στο Καρλόβασι)
ΟΛΟΙ την Τρίτη 31/1, 6μμ σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο Βαθύ (προσυγκέντρωση 5μμ στο παρκινγκ του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου - θα υπάρχει λεωφορείο)
ΝΕΑ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1/2, στις 4μμ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Καρλοβάσου.