Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

1.000 φύλλα "Εργατική Αλληλεγγύη"

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα
Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τα χίλια φύλλα από την έκδοση της Εργατικής Αλληλεγγύης!
Σάββατο 14 Γενάρη, ΚΥΒΕ Ε. Μακαρίου 1 - Περιστέρι (στάση: Γέφυρα)
ΜETΡΟ Αγ. Αντωνίου Tρόλλεϋ 12 αφετηρία Ζάππειο, Σύνταγμα, Ομόνοια... Λεωφορείo Α13 αφετηρία Ζήνωνος
6.00 Έναρξη προγράμματος
-Έκθεση Φωτογραφίας (φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα, αφίσσες από την δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα) - Ενα εντυπωσιακό πανόραμα των αγώνων του εργατικού κινήματος. -Έκθεση Ζωγραφικής «Μέσα από τον κρατήρα» (Μαριάνθη Αναστασιάδου, Στέλιος Γιαννούλης, Δόμνα Κατιμερτζή, Νίκος Κουράκης, Αλεξάνδρα Μάντζου, Ζωή Παπαδημητροπούλου). -Video art: ειδικό αφιέρωμα για τα 1000 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης και επιλεγμένα video από: Information Libre’ Κινημαtography, Βασίλης Κυριάκης, Κώστας Κουνάλης, Νίκος Κουράκης.
7.00-7.45 Θεατρικό
- Ηθοποιοί από την παράσταση
«Η ΓΑΖΑ ΕΙΝΑΙ...» (Μαθήματα επιβίωσης), που σκηνοθέτησε η Μάνια Παπαδημητρίου, διαβάζουν μονολόγους παιδιών από την Παλαιστίνη και άλλα αποσπάσματα. (Μάρω Αγρίτη, Μάνος Καπερώνης, Αυγουστίνος Κούμουλος, Δανάη Παπουτσή, Δήμητρα Σύρου).
- Γεωργία Μαυραγάννη (μέλος της «Κίνησης Μαβίλη»): «Το θέατρο ως πολιτική» - μια συζήτηση για την κατάληψη στο θέατρο Εμπρός.
8.00 – 9.15 Χαιρετιστήρια μηνύματα από και προς την Εργατική Αλληλεγγύη με:
Μιχάλη Χαρχαλά, Βασίλη Φακή, Σπύρο Κότσια, Γιάννη Μαρκάκη, Αντώνη Σταματόπουλο, Μωυσή Λίτση, Φώτη Ανδρεόπουλο, Τζαβέντ Ασλάμ, Ρεζά Γκολαμί, Πάνο Γκαργκάνα και απεργούς από τη Χαλυβουργία, τον Άλτερ και του Λουκίσα.
9.30 Συναυλία
Baobab (ethnic), MCYinka (hip hop), Sofita και η μπάντα της (swing-rhythm‘n blues) Vavoura Band (rock), Αντάρτες στο Λιμάνι (ρεμπέτικο)
Θα υπάρχει άφθονο σπιτικό φαγητό και ποτά Τιμή ενίσχυσης 10 ευρω
Η εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη κλείνει χίλια φύλλα έκδοσης στις αρχές του 2012. Κάθε Τετάρτη βρίσκεται στα χέρια σας γεμάτη με απαντήσεις στο καθημερινό βομβαρδισμό με ψέματα και συκοφαντίες των βαρόνων των ΜΜΕ. Και μόνο γι αυτό αξίζει να φτάνει παντού.
Ο Μάρξ έλεγε ότι «οι κυρίαρχες ιδέες είναι οι ιδέες της κυρίαρχης τάξης» αλλά και ότι «η απελευθέρωση της εργατικής τάξης είναι έργο της ίδιας». Με συστηματική συμβολή στην αμφισβήτηση των κυρίαρχων μύθων για το ποιος φταίει για τη κρίση, για τις καταστροφές στις ζωές εκατομμυρίων, για τα ψέματα των κυβερνήσεων που υπηρετούν τους καπιταλιστές δίνουμε απαντήσεις από τη σκοπιά της εργατικής τάξης και της δικιάς της απελευθερωτικής προοπτικής που ζωντανεύει μέσα στους αγώνες.
Η Εργατική Αλληλεγγύη είναι στήριγμα των απεργιών, των καταλήψεων, των διαδηλώσεων των εργατών και της νεολαίας. Είναι η ζωντανή φωνή της αντίστασης στα εργοστάσια και τα γραφεία, τα σχολεία και τις σχολές, τις πλατείες και τις γειτονιές, παντού όπου εργαζόμενοι και νέοι με τις συνελεύσεις, τις συγκεντρώσεις, τις κινητοποιήσεις τους αλλά και στη καθημερινή τους ζωή δίνουν τον αγώνα για την ανατροπή των επιθέσεων των αφεντικών και των κυβερνήσεων, για να σώσουν τις δουλειές, τα μεροκάματα, την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον από τη καταστροφική μανία του κέρδους των καπιταλιστών. Η ίδια η Εργατική Αλληλεγγύη βρίσκεται μέσα στη προσπάθεια στήριξης, οργάνωσης από τα κάτω των αγώνων, συντονισμού για νικήσουν ενάντια στους συμβιβασμούς και τα ξεπουλήματα των γραφειοκρατικών ηγεσιών των συνδικάτων.
Η Εργατική Αλληλεγγύη δίνει και την μάχη των ιδεών για να μην περάσει η διασπαστική πολιτική της άρχουσας τάξης που με τον εθνικισμό, το ρατσισμό και το σεξισμό προσπαθεί να φορτώσει τις ευθύνες για την αθλιότητα και τη βαρβαρότητα της ζωής μας όχι στους πραγματικούς ενόχους, τους καπιταλιστές αλλά σε αποδιοπομπαίους τράγους, όπως τους μουσουλμάνους, τους μετανάστες, τις γυναίκες, τους ομοφυλόφιλους, τους γείτονες στα Βαλκάνια και στα ανατολικά μας σύνορα. Στηρίζει τον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, τις διακρίσεις σε βάρος των μειονοτήτων, ενάντια στη πολεκαπηλεία και το σωβινισμό.
Είναι η εφημερίδα των εναλλακτικών απαντήσεων από τη σκοπιά της εργατικής επανάστασης, του διεθνισμού. Γι΄ αυτό στηρίζει την προσπάθεια για να δυναμώσει η αντικαπιταλιστική αριστερά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σαν μια δύναμη της αριστεράς που δεν υποτάσσει τους αγώνες στις κοινοβουλευτικές προτεραιότητες και στις κυβερνήσεις συνεργασίας αλλά τους δίνει όλη τη προοπτική της αντικατάστασης του καπιταλισμού από το σοσιαλισμό από τα κάτω, την εξουσία των εργατών. Προβάλλοντας τις επαναστάσεις στον αραβικό κόσμο σήμερα αλλά και φέρνοντας το πλούτο της ιστορίας των αγώνων από τη Κομμούνα του Παρισιού και τη Ρώσικη Επανάσταση μέχρι τις επαναστάσεις στο μεσοπόλεμο που επιχείρησαν να κλείσουν το δρόμο στην άνοδο του φασισμού, φτάνοντας στις εξεγέρσεις που ανάτρεψαν τα κρατικοκαπιταλιστικά καθεστώτα στην Ανατολική Ευρώπη το 1989. Προβάλλοντας σήμερα την επικαιρότητα τη επανάστασης για να ξεφορτωθούμε το καπιταλισμό που βουλιάζει στη κρίση και τη βαρβαρότητα.