Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Καζάνι που βράζει τα ΜΜΕ (1ο μέρος) Κείμενο 15 μελών του μικτού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει την έναρξη ενός οργανωμένου απεργιακού αγώνα – απάντηση στις κλιμακούμενες επιθέσεις των εργοδοτών, της κυβέρνησης και της Τρόικα. Λέμε όχι στις περικοπές μισθών και τις ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις.
Απαιτούμε:
· την υπογραφή αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης εργασίας · την δέσμευση των εργοδοτών για σταμάτημα των απολύσεων · την προστασία των ανέργων · την υπεράσπιση των ασφαλιστικών μας ταμείων, από την εισφοροδιαφυγή, τη μη καταβολή αγγελιόσημου, τα «κουρέματα» ομολόγων και καταθέσεων και τα αυξημένα νοσήλια.
Στον αγώνα μας αυτό απλώνουμε το χέρι στην υπόλοιπη Ελληνική κοινωνία, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να ανατρέψουμε το κοινωνικό σφαγείο που επιβάλλουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Πρωτίστως, όμως, καλούμε να πυκνώσουν τις γραμμές μας οι συνάδελφοι που εργάζονται στον κλάδο αλλά δεν έχουν γίνει ακόμα μέλη της ΕΣΗΕΑ. Υιοθετούμε το πρόσφατο ψήφισμα του Μεικτού Συμβουλίου για ένταξη όλων των συναδέλφων στο Σωματείο, με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόστηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση (19/1).
Καλούμε να προχωρήσει άμεσα η εκκαθάριση του Μητρώου και να ανοίξουν οι πόρτες του Σωματείου και των Ταμείων μας στους εργαζομένους στο διαδίκτυο. Πρώτος στόχος του απεργιακού αγώνα θα είναι τα φύλλα των εφημερίδων το προσεχές Σαββατοκύριακο (28-29/1). Καλούμε το ΔΣ της Ένωσης να προχωρήσει σε 48ωρες απεργίες με τον στόχο αυτό και να συνεχίσει με κυλιόμενες 48ωρες απεργίες, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Ενώσεις της ΠΟΕΣΥ και του Διασωματειακού. Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην συνεργασία με τις συνδικαλιστικές δυνάμεις πέραν του χώρου του Τύπου και την όσμωση του αγώνα μας με την υπόλοιπη κοινωνία. Τον αγώνα αυτό θα τον συντονίζει σε καθημερινή βάση, με αποφασιστική αρμοδιότητα, η Απεργιακή Επιτροπή, την οποία καλούμε άμεσα να συστήσει το Μεικτό Συμβούλιο, αξιοποιώντας και τις εργασιακές επιτροπές, όπου αυτές υπάρχουν. Παράλληλα θα πρέπει να αξιοποιηθεί το απεργιακό ταμείο της Ένωσης.
Η Απεργιακή Επιτροπή θα πρέπει να οργανώσει αμέσως την περιφρούρηση της απεργίας μέσω συγκρότησης σχετικής ομάδας, καθώς και ομάδα απεργιακής ενημέρωσης. Η τελευταία θα αναλάβει να συνεργαστεί με συναδέλφους στην τηλεόραση (Alter, δημόσια τηλεόραση και όπου αλλού υπάρξει δυνατότητα) για εκπομπή καθημερινού απεργιακού προγράμματος, να προχωρήσει στην έκδοση της Αδέσμευτης Γνώμης και στην λειτουργία ενημερωτικής ιστοσελίδας. Πρέπει να προσφέρουμε στην κοινωνία μια εναλλακτική ενημέρωση από την προπαγάνδα κυβέρνησης, Τρόικας και εργοδοτών. Εμπρός για έναν μεγάλο απεργιακό αγώνα, που θα λυγίσει την αδιαλλαξία των μεγαλοεκδοτών, της κυβέρνησης και των εταίρων της. Έναν αγώνα που θα δικαιούται να επαναξιολογήσει ή να ολοκληρώσει μόνο μια νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση. Έναν αγώνα που θα μας οδηγήσει στην νίκη και θα αποτελέσει έναυσμα αντεπίθεσης για ολόκληρη την κοινωνία.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ