Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Νέα κινητοποίηση για τα διόδια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 09/12/2011
ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ !
Εδώ και δύο χρόνια, το κίνημα ενάντια στα ληστρικά και παράνομα διόδια κράτησε αναμμένη μια σπίθα αντίστασης, εφαρμόζοντας στην πράξη το: «Όταν η αδικία γίνεται νόμος του κράτους, τότε η ανυπακοή είναι υποχρέωση των πολιτών»
Κάτοικοι, εργαζόμενοι, πολίτες, σύλλογοι, σωματεία αποφασίσαμε να καταργήσουμε στην πράξη το χαράτσι των διοδίων που επιβλήθηκε στην περιοχή μας, σηκώνοντας καθημερινά τις μπάρες και περνώντας ελεύθερα. Σήμερα, ο αγώνας ενάντια στα διόδια της απάτης βρίσκεται σε κομβικό σημείο.
Ενώ οι εταιρείες δεν εκτελούν σχεδόν κανένα έργο, συνεχίζουν σκανδαλωδώς να εισπράττουν εκατομμύρια ευρώ από τα διόδια και επιπλέον, με τη συνδρομή των πολιτικών συνεταίρων τους, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους συναγωνιστές πολίτες που σηκώνουν καθημερινά τις μπάρες. Έχουν στείλει ειδοποιητήρια πληρωμής και απειλούν με το εξωφρενικό πρόστιμο του 20πλάσιου ποσού, όπως ορίζουν οι αποικιοκρατικές συμβάσεις παραχώρησης, που ψήφισαν στην ελληνική βουλή τα δύο «μεγάλα» κόμματα και το μικρότερο δεκανίκι τους, που βρίσκονται τώρα στη συγκυβέρνηση.
Φυσικά, εδώ και μήνες κατάλαβαν, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως όταν οι πολίτες αισθάνονται ότι έχουν το δίκαιο με το μέρος τους δεν πληρώνουν κανένα ειδοποιητήριο πληρωμής! Έτσι, είχαν το θράσος να στείλουν σε συναγωνίστριά μας διαταγή πληρωμής για €11000, που αντιστοιχεί σε ειδοποίηση πληρωμής διοδίων ύψους €550! Επιχείρησαν ακόμη και κατάσχεση του αυτοκινήτου της, αλλά δεν τους πέρασε: εκδιώχθηκαν από τη μαζικότητα και τη δυναμική του κινήματος.
Σήμερα το πρωί, η εταιρεία Νέα Οδός Α.Ε. δέσμευσε από τον τραπεζικό λογαριασμό της 90χρονης μητέρας της συναγωνίστριάς μας -όπου καταβάλλεται η σύνταξή της- €1200, παρερμηνεύοντας μνημονιακό νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι!
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οι πολίτες, οι κάτοικοι και εργαζόμενοι θα είμαστε παντού και όπου χρειαστεί, αποφασισμένοι και με αλληλεγγύη μέχρι να φύγουν. Δεν πληρώνουμε ούτε διόδια, ούτε ειδοποιητήρια!
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ !
Σήμερα, οι κυβερνήσεις του ψέματος, της καταστολής και της υποταγής στη δικτατορία των αγορών, στην τρόικα και τη διεθνή τοκογλυφία, έχουν χρεοκοπήσει τη χώρα και διαλύουν την κοινωνία και τις ζωές μας. Τα χαράτσια και οι κεφαλικοί φόροι διαδέχονται το ένα το άλλο, η ανεργία και οι εφεδρείες αυξάνονται δραματικά, ενώ η παιδεία και η υγεία απαξιώνονται.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, δηλώνουμε έμπρακτα:
ΩΣ ΕΔΩ! ΟΧΙ ΑΛΛΗ «ΣΩΤΗΡΙΑ»
!
«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, γιατί δεν έχουμε, δεν θέλουμε, δεν πρέπει»
Καταλαβαίνουμε ότι αν τώρα δειλιάσουμε ή υποχωρήσουμε δεν θα χάσουμε μόνο την αξιοπρέπειά μας αλλά και την ίδια μας τη ζωή και τις ζωές των παιδιών μας.
Ø Συνεχίζουμε πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά και συμμετέχουμε σε όλα τα κινήματα που αγωνίζονται ενάντια στα χαράτσια, που μας επιβάλουν οι ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι με τους υπαλλήλους τους στην κυβέρνηση.
Ø Χαιρετίζουμε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ωρωπού για την στήριξη του κινήματος για την μη καταβολή του χαρατσιού της ΔΕΗ.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τον αγώνα των κοινωνικών ομάδων, σωματείων, φορέων, συλλογικοτήτων που αγωνίζονται για την ανατροπή του σκηνικού κατοχής που έχει στηθεί στη χώρα μας. Δημιουργούμε παντού επιτροπές αντίστασης, ανυπακοής και αλληλεγγύης. Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια και η Επιτροπή Πολιτών του Δήμου Ωρωπού ενάντια στα Χαράτσια καλούν την Κυριακή 11/12/2011 και ώρα 4:00 μ.μ. σε συγκέντρωση απάντησης στα Διόδια Αφιδνών
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ !
Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια
diodiastop.blogspot.co
m