Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Κάλεσμα του Συλλόγου απανταχού Φουρνιωτών «ο Κουρσάρος» για τον καταπέλτη του Ιεράπετρα

Μπήκε τελικά στη γραμμή μας το πλοίο Ιεράπετρα με ώρα απόπλου 18:00 (από αύριο Παρασκευή 16/12) και προγραμματισμένη άφιξη (αφού πιάσει Σύρο) στον Εύδηλο στις 03:00 ξημερώματα Παρασκευής, στον Άγιο Κήρυκο στις 04:05 και στους Φούρνους στις 05:00.
...αναδημοσίευση από το www.ikariamag.gr...
H ανακοίνωση του "Κουρσάρου"
Η αναλγησία των υπευθύνων για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες Πειραιά–Ικαρίας-Φούρνων–Σάμου
- Είναι πρόσφατες οι μνήμες των 82 νεκρών συμπατριωτών μας, στο ναυάγιο του του ¨Σαμίνα¨, πριν από λίγα χρόνια, τραγικό γεγονός που ίσως ξέχασαν οι υπεύθυνοι του αρμόδιου υπουργείου και υπηρέτες του άπληστου εφοπλιστικού κεφαλαίου.
- Είναι τρέχον ζήτημα οι απλήρωτοι ναυτεργάτες του “SAMOS SPIRIT” , η κατάσχεσή του από το ΝΑΤ, και το Υπουργείο Ανάπτυξης και ναυτιλίας να έχει τη εσωτερική γραμμή Φούρνοι – Ικαρία – Σάμο στην ίδια εταιρεία έως το 2013.
- Η απόφαση της «Hellenic Seaways» να δρομολογήσει το 40-χρονο ¨σαπάκι¨ Ιεράπετρα στη θέση του πλοίου «Νήσος Μύκονος» μετά τις 15- 12-2011, αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ασυδοσία των εφοπλιστικών εταιρειών με μοναδικό τους σκοπό τη μεγιστοποίηση του κέρδους, σε βάρος των κοινωνικό-οικονομικών αναγκών των Φούρνων – Ικαρίας και Σάμου.
- Είναι επίσης ολοφάνερο ότι ο αρμόδιος φορέας της ναυτιλίας του υπουργείου Ανάπτυξης με τον εκπρόσωπο του το κ. Άδωνη Γεωργιάδη, εκφραστή της τρικομματικής υπηρεσιακής κυβέρνησης, συμφώνησαν απόλυτα με το σχεδιασμό της «Hellenic Seaways», πριν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα!!!
Συμπατριώτες
Θεωρούμε, ότι, η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο!
Η άμεση αντίδραση των 15 συλλόγων της παροικίας των Φουρνιωτών και Ικαριωτών της Αθήνας και των εφτά ναυτεργατικών σωματείων που στηρίζουν το παρακάτω διεκδικητικό πλαίσιο:
- Σύγχρονα καράβια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιά- Ικαρία- Φούρνους- Σάμο
-Καθημερινό δρομολόγιο και τις 365 μέρες το χρόνο
-Μείωση 50% της τιμής των εισιτηρίων
- Πληρωμένους Έλληνες ναυτεργάτες με πλήρη ασφαλιστικά και εργατικά δικαιώματα
-Δρομολόγια χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς για τη συντόμευση της μεταφοράς ανθρώπων και εμπορευμάτων
-Καθημερινά δρομολόγια στις εσωτερικές γραμμές Φούρων-Ικαρίας και Φούρνων- Ικαρίας – Σάμου με ανταπόκριση στα αεροπορικά δρομολόγια της Ικαρίας και της Σάμου με σύγχρονα πλοία που θα μεταφέρουν ανθρώπους και οχήματα.
…Είναι αποτέλεσμα της ανάλγητης πολιτικής που ασκήθηκε και ασκείτε σήμερα από τις κυβερνήσεις και τις εφοπλιστικές εταιρείες που έχουν στο ενεργητικό τους δεκάδες θύματα στο βωμό του αδηφάγου κέρδους τους.
Η μορφή διεκδίκησης που επιλέχθηκε από τους μαζικούς φορείς της παροικίας των Φουρνιωτών – Ικαριωτών και των ναυτεργατικών σωματείων ,οι κινητοποιήσεις στα λιμάνια και η κατάληψη του καταπέλτη σε όποιο σαπάκι δρομολογήσουν.
Φαίνεται να έχει τα πρώτα αποτελέσματα. Η συνέχεια του διεκδικητικού αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικό – οικονομικών αναγκών με αυτή τη μορφή αλλά και με άλλες νομίζουμε ότι θα έχει όφελος για τα νησιά μας, τους συμπατριώτες μας, τους ναυτεργάτες μας.
Καλούμε τους συλλόγους και τα σωματεία των νησιών μας, τα Δημοτικά συμβούλια και των τριών Δήμων , να συμπορευθούν σε αυτή τη δράση και να αντισταθούν στην ασυδοσία των εφοπλιστικών εταιρειών και σε αυτή τη πολιτική που τη στηρίζει.
Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας, τα μέλη των συλλόγων μας Να Αντισταθούν!!!
ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ του ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ λοιπόν αύριο 16/12 Για να μη περάσουν τα σχέδια τους!
Αθήνα 14-12-2011
Σύλλογος των απανταχού Φουρνιωτών ¨Ο ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ¨
Πρόεδρος Γεώργιος Μαρούσης