Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

“Νησιωτικότητα” και “μεταφορικά ισοδύναμα”... Ευρωμπούρδες και κομματοκαραγκιοζλίκια...

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Σάμου να παραβρεθούν την Κυριακή το απόγευμα στο λιμάνι του Βαθιού, απευθύνει το blog «Σάμος. Ώρα να φεύγουμε;», «για να αντιδράσουμε στην περιφρόνηση που μας δείχνουν», όπως αναφέρει.
Η ανάρτηση έχει ως εξής:
“Νησιωτικότητα” και “μεταφορικά ισοδύναμα”... Ευρωμπούρδες και κομματοκαραγκιοζλίκια...
Σάμος – Αθήνα 17 ώρες ταξίδι με ένα καράβι 40 χρόνων!
Και οι καρεκλάκηδες του Κολωνακίου θέλουν να μας διδάξουν και πατριωτισμό!
Σε εμάς που ζούμε μια ανάσσα από την Τουρκία και ένα μερόνυχτο μακριά από το Κράτος των Αθηνών!
Ας σκεφτεί ο “υπερπατριώτης” διορισμένος υπουργίσκος, αλλά και οι υπόλοιποι “σωτήρες” του “πατριωτικού σοσιαλισμού” και της “εθνικοφρόνου παρατάξεως”, όλοι αυτοί οι “δημοκράταροι” και πατριδοκάπηλοι, ας σκεφτούν οι εφοπλιστάδες μας που μας κάνουν “εθνικά υπερήφανους” με την “ανά τον κόσμο κυματίζουσα” σημαία μας, ότι ο Πατριωτισμός δεν είναι κούφια λόγια, προεκλογικές φανφάρες, τσιτάτα και κουραφέξαλα! Είναι το έμπρακτο ενδιαφέρον για τη θωράκιση των νησιών μας! Είναι η ειλικρινής προσπάθεια να κρατηθεί ο κόσμος στις ξεχασμένες (από τους πέριξ της πλατείας Συντάγματος) επαρχίες μας! Είναι ο αγώνας για οικονομική ανάπτυξη, για προστασία της κληρονομιάς μας, είναι η αγωνία να μείνουν τα παιδιά μας στον τόπο τους, είναι η φροντίδα που πρέπει να νιώθει ο καρκινοπαθής, η σιγουριά που πρέπει να αισθάνεται ο γονιός, η ελπίδα που πρέπει να νιώθει ο νέος για ένα καλύτερο αύριο.
Η Αθήνα μάς έχει ξεχάσει. Οι καλοζωισμένοι εξουσιαστές των βορείων προαστείων και τα ντόπια ακολουθήματά τους έχουν ξεγράψει τη Σάμο. Είναι καιρός να πούμε το μεγάλο ΦΤΑΝΕΙ! Το μεγάλο άει σιχτίρ! Το μεγάλο ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Ας μην ξεγελιούνται! Δεν θα μας χωρίσουν πια ούτε με τα κόματά τους ούτε με ψευτομικροτοπικίστικες διαφορές. Ας διαβάσουν λίγη ιστορία... Οι Σαμιώτες δεν θέλαμε ποτέ φασαρίες... Όταν όμως μας έφταναν στο ... “αμήν”, όταν “μας κάθονταν στο σβέρκο”, όταν μας “πατούσαν στο λαρύγγι”, δεν αρκούμασταν στα διαβήματα και στα παρακάλια.... Και αυτές τις ώρες, έτσι ακριβώς νιώθουμε!!!!!!
Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα, οι πολίτες της Σάμου δίνουμε απάντηση σε όσους νομίζουν ότι είμαστε πρόβατα για σφαγή. Σε όσους πιστεύουν ότι είμαστε αναλώσιμοι. Ότι είμαστε “διαχειρίσιμοι”. Σε όσους ονειρεύονται ότι είμαστε “κουκιά”.... Ας είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! Στο λιμάνι του Βαθιού. Για να πούμε ΟΧΙ στα πλοία φέρετρα. Για να αντιδράσουμε στην περιφρόνηση που μας δείχνουν. Για να δείξουμε ότι η ανοχή μας τελείωσε.
Πηγή φωτο: www.samiakignomi.gr, πηγή για την είδηση από τη Σάμο: www.armoniaradio.gr με αναδημοσίευση του blog: Σάμος. Ώρα να φεύγουμε;
2)Ανακοίνωση από την ΕΛΜΕ Ικαρίας - Φούρνων
Ο προς πάσα κατεύθυνση δηλούμενος «πατριωτισμός» των εφοπλιστών και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά κούφια λόγια.
Γιατί πως αλλιώς μπορεί να εκληφθεί το γεγονός ότι μετά την μείωση των δρομολογίων από 5 σε 3 την εβδομάδα, μετά την μείωση της ταχύτητας του «Νήσος Μύκονος» κατά 5 κόμβους, το 37χρονο(!) πλοίο «Ιεράπετρα» πρόκειται να αναλάβει την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με το Πειραιά. Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα μας γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω! Το χειμωνιάτικο ταξίδι στα δύσκολα περάσματα του Αιγαίου όπως το Ικάριο πέλαγος, με ένα πλοίο τόσο παλιό, αργό, αδύναμο και με έλλειψη (όπως πληροφορούμαστε) πτερύγιων ευστάθειας δεν αποτελεί απλώς μια ακόμα υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας αλλά μία καθαρά τρομοκρατική πράξη.
Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η συχνότητα και η ποιότητα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για την εκπαιδευτική κοινότητα των νησιών μας, τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς τους όχι ζήτημα «αναψυχής» και «διακοπών» αλλά ζήτημα επιβίωσης! Οι κάτοικοι των νησιών μας δεν είναι πολίτες δ’ κατηγορίας. Ο ανεφοδιασμός σε τρόφιμα και πρώτες ύλες, οι εμπορικές συναλλαγές, η σύνδεση με τις υπηρεσίες (υγείας, παιδείας, διοίκησης) του αστικού κέντρου είναι τα ελάχιστα προαπαιτούμενα για να υπάρχει μια στοιχειώδης κοινωνική δομή σε τόπους που έχει ρημάξει η ακολουθούμενη πολιτική του «μνημονίου» και της λιτότητας.
Το νεοσύστατο Δ.Σ. του σωματείου μας εκφράζει τη δυσαρέσκεια και την οργή του εκπαιδευτικού κόσμου για αυτή την επιχειρούμενη αλλαγή και θα συμβάλλει με τις όποιες δυνάμεις του μαζί με τους κατοίκους των νησιών μας στην αποτροπή της. Διεκδικούμε ασφαλείς και φθηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες όλο το χρόνο, για όλους! Η ελεύθερη και ασφαλής μετακίνηση είναι δικαίωμα μας ακριβοπληρωμένο, όχι προνόμιο ή πολυτέλεια. Φτάνει πια, λύση τώρα!
ΕΛΜΕ Ικαρίας - Φούρνων