Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Βαθύ Σάμου: κινητοποίηση στο λιμάνι στις 5μμ

αναδημοσίευση από το
http://vathisos.blogspot.com
ΩΡΑ ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ Τιμή και δόξα στους 80 νεκρούς του ΣΑΜΙΝΑ. Η ανικανότητα του κράτους και η διαπλοκή των συμφερόντων πάει να βγάλει την θυσία των Σαμιωτών και Ικαριωτών μάταιη...Δεν Θα Τους Αφήσουμε! Θα ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ. Γιατί ο Σαμιώτης να σκυλοπνίγεται? Γιατί να πληρώνει το ακριβότερο Εισιτήριο στην Ελλάδα? Γιατί να κάνει 1 μέρα να φτάσει? Γιατί να μην μπορεί να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο? Εμείς ο λαός της Σάμου μπορούμε να το αλλάξουμε μόνο αυτό και κανένας άλλος.
ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 - 5 μ.μ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΑΜΟΥ
Ανέκαθεν η Σάμος είχε μια τάση στην αφασία. Όπως ο τουρισμός "έσβησε" κάποια στιγμή χωρίς να ανοίξει μύτη έτσι ξέφτιζαν και όλα τριγύρω. Η μη διεκδίκηση, ο τερματικός σταθμός με τα 2 λιμάνια και τις 13 ώρες ταξίδι, η μη πολιτική βούληση για πάγια και διαρκή λύση έφερνε πάντα τα χειρότερα πλοία στην Σάμο. Τα χειρότερα με διαφορά. Ολα τα σαπιοκάραβα, όλοι οι σκυλοπνίχτες εδώ έρχονταν μετά από κρουαζιέρα στο Αιγαίο. Ετσι ο Σαμιώτης μετατράπηκε σε υποψήφιος ναυαγός τα τελευταία 50 χρόνια. Με αποκορύφωμα την τραγωδία του ΣΑΜΙΝΑ που μετατράπηκε και σε θύμα.
Ήρθε η ώρα που οι διαφορές πρέπει να παραμεριστούν, ήρθε η ώρα που πρέπει να καταλάβουμε ότι το ιδιωτικό συμφέρον περνάει αποκλειστικά από το συλλογικό. Το κριτήριο επιλογής μέχρι τώρα ήταν το ίδιο όφελος. Η Σάμος περνάει την μεγαλύτερη κρίση της από το 1912 με την απομόνωση το μεγαλύτερο πλήγμα. Δεν μπορεί κανένα κράτος των Αθηνών να μας κανονίζει τις τύχες μας και τα προσωπικά συμφέροντα να μας διαφεντεύουν.
Η Σάμος λέει όχι στην απαξίωση και τον εξευτελισμό. 12 χρόνια μετά το ΣΑΜΙΝΑ η Σάμος λέει ΟΧΙ στον κοροϊδία. Είμαστε όλοι πολίτες πληγωμένοι από τον εξευτελισμό των μεταφορών. Θέλουμε επιτέλους να νιώσουμε την πατρίδα που μας ακούει που μας νιώθει. Θέλουμε την επιχειρηματικότητα, την συγκοινωνία, την θαλπωρή της άμεσης μεταφοράς.
Η πολιτική στην Σάμο περνάει πλέον στους πολίτες, περνάει πλέον στην πυγμή του κόσμου που την κατοικεί. Είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε στον τόπο μας και να τον ανεβάσουμε. Την Κυριακή 18/12/2011 Ώρα 5.00 μμ θα είμαστε στην προκυμαία της πόλης μας να διεκδικήσουμε πίσω τον τόπο μας και το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΕΔΩ. Ήρθε η ώρα της ομοψυχίας. Το νησί δεν έχει να χωρίσει τίποτα, μόνο να κερδίσει από την ουσιαστική ένωση και διεκδίκηση του δικαιώματος της νησιωτικότητας.
Εμείς θα διεκδικήσουμε δυναμικά αλλά από κει και πέρα, πρέπει να τεθεί επί τάπητος το θέμα μεταφορές. Πάγια και διαρκής λύση με σύγχρονες καθημερινές μεταφορές. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα τρόπο. Την αλλαγή γραμμής της Σάμου από το ΥΠ.ΕΜΠ.Ν. Με την προσέγγιση επιχειρηματιών της ακτοπλοΐας για αλλαγή της γραμμής με τερματικό σταθμό άλλο μεγαλύτερο μέρος. Έτσι ώστε η προσέγγιση στην Σάμο να γίνεται πιο σύντομα και η γραμμή να καθίσταται διαρκώς βιώσιμη. Όσο για το αγκάθι των 2 λιμανιών σε Ικαρία και Σάμο, δεν γίνεται να αποτελεί πλέον πρόβλημα, μπορεί το νέο δρομολόγιο (οντας καθημερινό) να πιάνει μια μέρα το ένα και μια το άλλο...Απλά.
Την Κυριακή 18/12/2011 διεκδικούμε το δικαίωμα στην μεταφορά και το σημαντικότερο διεκδικούμε μια ενωμένη Σαμιώτικη κοινωνία απεξαρτημένη από ένα καθεστώς υποτιθέμενου βολέματος ολίγων "εκλεκτών". Το νησί θα πάει μπροστά μόνο όταν προσπαθούν να το μειώσουν να γίνεται ΕΝΑ σώμα. Σας περιμένουμε στην πρώτη δυναμική αντίδραση στο λιμάνι της Σάμου. Κυριακή 18/12/2011 Ώρα 5.00 μμ.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Η κινητοποίηση στις 18/12 στο λιμάνι της Σάμου είναι μια πολύ καλή αρχή, μαζί φυσικά με τις κινητοποιήσεις που έχουν ήδη γίνει ήδη. Μια καλή αρχή που πρέπει να είναι μαζική συγκέντρωση και έντονη διαμαρτυρία. Πρέπει να είναι και συνεχόμενη, με αφόρητη πίεση σε αυτούς που δεν κάνουν την δουλειά τους και κοροϊδεύουν τον κόσμο της Σάμου με την υφαρπαγή ψήφου διαχρονικά.