Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Κυβέρνηση, εφοπλιστές και τρόικα διαλύουν την ακτοπλοΐα

...αναδημοσίευση από www.ikariaki.gr και www.samiakignomi.gr...
Από 9 Δεκεμβρίου σταματά οριστικά το "Νήσος Μύκονος" !!!
Δυστυχώς η εξέλιξη που όλοι περιμέναμε ήρθε να επιβεβαιωθεί από μια πολύ αξιόπιστη πηγή που μας ενημέρωσε πως το πλοίο "Νήσος Μύκονος" της HSW σταματά στις 9 Δεκεμβρίου (σε 10 ημέρες) τα δρομολόγια του στη γραμμή Πειραιάς - Σάμος!!!
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από τα ήδη μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία και αφού το κόστος της δρομολόγησης στο νομό μας είναι ιδιαίτερα υψηλό!
Οι πρώτες πληροφορίες μας λένε πως στη θέση του "Νήσος Μύκονος" θα δρομολογηθεί το πλοίο "Ιεράπετρα" της εταιρείας ΑΝΕΚ...!
Αυτή η εξέλιξη υποβαθμίζει δυστυχώς ακόμη περισσότερο τον τόπο μας και η δρομολόγηση του Ιεράπετρα που είναι πλοίο 40 περίπου ετών, έρχεται και επιβεβαιώνει αυτό που λέμε εδώ και αρκετούς μήνες πως η κυβέρνηση Παπανδρέου στο τέλος θα μας δρομολογήσει το πλοίο "Κανάρης" και θα φέρει το τόπο και πάλι 50 χρόνια πίσω!!! Οι δηλώσεις για άγονες πολιτικές και οι άγονες γραμμές του κ. Γιώργου Παπανδρέου τον Μάιο του 2009 όταν ήταν αντιπολίτευση, έγιναν πράξη όταν έγινε κυβέρνηση η δική του παράταξη!
Οι τοπική πολιτική "εξουσία", δείχνει ανίκανη να αντιμετωπίσει τις άσχημες εξελίξεις και οι πολίτες παρακολουθούν ανήμποροι να αντιδράσουν! Ο νέος Υφυπουργός κ. Άδονις Γεωργιάδης και αυτός φαίνεται καταλαβαίνει ότι υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά να κυβερνάς από το να κάνεις αντιπολίτευση!
Το μόνο που απομένει ίσως τώρα είναι οι πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αντιδράσουν δυναμικά.... αν έχουν βέβαια την δύναμη!