Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Μαζικά και με μαχητικότητα απαντάμε στις εργοδοτικές διώξεις.

Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
www.eter.gr
eter@eter.gr
Αθήνα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011
Το χειρότερό του πρόσωπο έδειξε σήμερα ο εργοδοτικός πυρήνας των ραδιοσταθμών ΔΙΕΣΗ, ΔΡΟΜΟΣ και ΣΚΑΪ. Προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν το προσωπικό τους και να ποινικοποιήσουν την προκηρυγμένη μαζί με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ απεργία των Ενώσεων των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, σέρνοντας στα δικαστήρια τις Ενώσεις μας (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΠΗΕΑ), όπως και την ΠΟΣΠΕΡΤ.
Για άλλη μια φορά οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι τις διαδικασίες express που τους έχει δωρεοδοτήσει το σύστημα, προσπάθησαν να πετύχουν το σπάσιμο της ΑΠΕΡΓΙΑΣ μας. Καταπατώντας το δικαίωμά μας στην υπεράσπιση των θέσεών μας, καθώς ο Νομικός μας Σύμβουλος κος Περπατάρης Δημήτρης ήταν την ίδια ώρα συνήγορος των αγωνιστών συναδέλφων της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που δικάζονταν σε διπλανό κτήριο εξ αναβολής, επέμεναν να διεξαχθεί η δίκη χωρίς την νομική μας κάλυψη, πράγμα που αποτρέψαμε ζητώντας την εξαίρεση του Δικαστή. Εν τέλει η διαδικασία αναβλήθηκε για αύριο Πέμπτη 1/12 στις 9πμ.
Η απεργία σήμερα συνεχίζεται κανονικά καθώς και η στάση εργασίας αύριο.
Καλούμε την κυβέρνηση να βάλει επιτέλους φραγμό στις ταχύτατες διαδικασίες ποινικοποίησης των απεργιών των εργαζομένων, την ώρα που για να βρει το δίκιο του κάθε απολυμένος ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο αδικημένος εργαζόμενος από εργοδότη χρειάζεται τουλάχιστον 3 και 4 χρόνια.
Τέρμα πια η ανοχή προς την εργοδοσία. Ας φροντίσουν να πληρώνουν τους εργαζόμενους στην ώρα τους, να εφαρμόζουν πλήρως τις ΣΣΕ, και να τηρούν την ισχύουσα εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία και ύστερα να κόπτονται δήθεν για την κοινωνική αδικία και να ασκούν κοινωνική κριτική σε άλλους.
Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι συλλογικότητες που το συναπαρτίζουμε δοκιμάζουμε ήδη νέες φόρμες αντίδρασης και δράσης απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία που σίγουρα θα εμπλουτιστούν συν τω χρόνω. Δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση του δικαιώματός μας στην απεργία, την απορρύθμιση των Συμβάσεων Εργασίας, τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις εργαζομένων και την εργασιακή ζούγκλα που το δίπολο εργοδοσίας και κυβέρνησης, σε αγαστή σύμπνοια, προσπαθεί να επιβάλει.
Απαντάμε συντονισμένα και δυναμικά στις επιθέσεις εργοδοτών και κυβέρνησης που επιδιώκουν την πλήρη κατάργηση των ΣΣΕ,
Απαντάμε συντονισμένα και δυναμικά στη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων με απολύσεις, μειώσεις και καθυστερήσεις καταβολής μισθών. Απαντάμε συντονισμένα και δυναμικά στις διώξεις συνδικαλιστών και στην ποινικοποίηση του αγώνα μας. Απαντάμε συντονισμένα και δυναμικά στον αντιλαϊκό – αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης που επιβάλλει την πληρωμή οθωμανικής έμπνευσης χαρατσιών και κεφαλικών φόρων.
Απαντάμε συντονισμένα και δυναμικά στην κυβέρνηση που με τα νομοθετήματα για την απορρύθμιση του ΟΜΕΔ και τον πολυνόμο καταργεί στην ουσία ολόκληρη την εργατική νομοθεσία και κουρελιάζει εργατικούς αγώνες δεκαετιών. Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους. Κανένας μόνος στον αγώνα.
Όλοι αύριο στις 9 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων κτήριο 5.
Όλοι μαζικά και μαχητικά στη διαδήλωση και πορεία αύριο 1 Δεκεμβρίου 2011 στις 11πμ Πατησίων και Μάρνη μπροστά στο Μουσείο.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Η Γενική Γραμματέας
Δημήτρης Καμαρινόπουλος, Μαρία Γεωργέα
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ – ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ - ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ