Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Nέα από τα ΜΜΕ

1)Tυπώθηκε, κυκλοφορεί και σύντομα θα είναι διαθέσιμο και σε ηλεκτρονική μορφή.
2)Πρόταση για κλιμάκωση
Πρόταση προς την ΕΣΗΕΑ για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι και την Πέμπτη, έλαβε η συνέλευση των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ. θετική η απόφαση, αλλά λυπηρό το διαδικαστικό μπάχαλο που οδήγησε στη φυλλορόηση με αποτέλεσμα να μην έχουν οργανωθεί οι υποστηρικτικές δράσεις που απαιτούν οι καιροί, ενώ και η ασαφής θέση στο ψήφισμα για μη κάλυψη καμίας πολιτικής δραστηριότητας (όταν έχει απεργία κατανοητό για προφανείς λόγους, αλλά και όταν δεν έχει?), τσουβαλιάζει "μήλα και πορτοκάλια" στο ίδιο σακί, δηλαδή τους μνημονιακούς τροϊκανούς δοσίλογους (έκ των οποίων μερικοί επιχειρούν να διασωθούν από τη λαϊκή οργή, μέσα στη θολούρα), με όσους βρίσκονται στον αντίποδα.
επισυνάπτουμε το ψήφισμα
Η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αποφάσισε, επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες , ξεκινώντας από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου. Δεν καλύπτουμε δημοσιογραφικά καμία πολιτική δραστηριότητα. Ζητάμε από την ΠΟΣΠΕΡΤ να κάνει το ίδιο και να μην δώσει με μορφή Pool, εικόνα στα ιδιωτικά κανάλια. Συγκέντρωση αύριο στις 12.00 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Οικονομικών μαζί με όλους τους εργαζομένους στα δημόσια μέσα ενημέρωσης. Απεργούμε, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου μαζί με όλους τους εργαζομένους του Τύπου και δίνουμε ραντεβού στις 11.00 έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου η ΠΟΣΠΕΡΤ. Ζητάμε από την ΕΣΗΕΑ να γενικεύσει τις κινητοποιήσεις σε όλα τα μέσα ενημέρωσης γιατί τα αιτήματά μας δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ αλλά σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Υπενθυμίζουμε ότι, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ δεν είναι κρατικοί υπάλληλοι. Ζητάμε την απόσυρση του Πολυνομοσχεδίου και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Συνεχίζουμε με καθημερινές γενικές Συνελεύσεις των Δημοσιογράφων. Αύριο μετά την Συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών Γενική Συνέλευση στην ΕΣΗΕΑ.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ
3)Νονά ή θεία του Κούλογλου?
Θα πρέπει να είναι η πληθωρική κυρία του πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ που με διόλου πολιτισμένο τρόπο επετέθη φραστικά στους υπόλοιπους συναδέλφους του οργάνου (με την πόρτα μισάνοιχτη) και αρκετούς έκπληκτους και ακούσιους ωτακουστές που βρίσκονταν στον όροφο, υπερασπιζόμενη τον εγκαλούμενο από το πειθαρχικό, ιδιοκτήτη του tvxs για τα πρόσφατα «κατορθώματά» του. Μεταξύ αυτών και η δημόσια παραδοχή του με mail που ο ίδιος έστειλε μαζικά, ότι έχει εργαζόμενο που δεν τον ασφαλίσει γιατί είχε ασφάλιση από την άλλη του δουλειά.
4)Ενότητα και δράση, όχι μαϊμουδιές
Συνάντηση με το ΔΟΛ είχαν σήμερα οι πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ με το ΔΟΛ για την υπόθεση της απόλυσης του προέδρου της ΕΠΠΗΤ Χ.Μαΐδη από το ΔΟΛ. Χρωστάνε όμως εξηγήσεις γιατί ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΕΤΕΡ και οργανωτικό γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ να μην ακολουθήσει την αντιπροσωπεία και να αποχωρήσει, όταν η παρέμβαση είχε αποφασιστεί στα πλαίσια του διασωματειακού.
5)Παράταση περικοπών
Επίσκεψη στους εργαζόμενους στο Τηλέραμα και τον Τηλεθεατή έκανε ο κ. Φιλιππόπουλος των Αττικών Εκδόσεων και τους ανακοίνωσε ότι η διάρκειας εννέα μηνών περικοπή ποσοστού των μισθών τους, που λήγει αυτό το μήνα, παρατείνεται άλλο τόσο.