Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ξεχωριστή στιγμή αγώνα η μαζική κινητοποίηση στην επέτειο του ΟΧΙ

Παρεμβάσεις ΔΕ: Ξεχωριστή στιγμή αγώνα η μαζική κινητοποίηση στην επέτειο του ΟΧΙ
Η μαζική λαϊκή κινητοποίηση που έδωσε στην επέτειο του ΟΧΙ πραγματικό περιεχόμενο θα μείνει στην ιστορία σαν μια ξεχωριστή στιγμή αγώνα. Το νέο περήφανο ΟΧΙ στην εξαθλίωση της κοινωνικής πλειοψηφίας και στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και της χώρας από την πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ είναι μήνυμα αισιοδοξίας για τις δύσκολες στιγμές που έρχονται. Είναι κάλεσμα αγώνα σε αντίσταση για την ανατροπή. Η κυβέρνηση και τα φερέφωνά της, μαζί με τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και την οικογένεια Μητσοτάκη, όλο δηλαδή το χρεοκοπημένο πολιτικό σκηνικό των κομμάτων του Μνημονίου δεν κρύβουν το μίσος τους για τους αγώνες ενός λαού που δεν προσκυνά και δεν υποτάσσεται, όπως πολύ καθαρά έδειξε η μαζική και πετυχημένη 48ωρη απεργία στις 19-20/10.
Είναι υποκρισία να ζητούν κοινό εορτασμό για την 28η Οκτωβρίου αυτοί που λένε ΝΑΙ σε κάθε απαίτηση του κεφαλαίου, των τραπεζών, της ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών. Είναι απαράδεκτο να ζητούν κάποιοι σεβασμό σε θεσμούς και πρόσωπα που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο από τα δικαιώματα του λαού. Είναι συκοφαντικό να κατηγορούν για αντιδημοκρατικές και βίαιες πρακτικές τους εργαζόμενους και τη νεολαία αυτοί που βουλιάζουν την κοινωνία στη βία της φτώχειας, της ανεργίας και της ανασφάλειας, αυτοί που χτυπάνε τις κινητοποιήσεις του λαού με τη βαρβαρότητα της αστυνομικής βίας.
Η τρομοκρατία και συκοφαντία δε θα περάσουν. Ο αγώνας συνεχίζεται. Λέμε ΟΧΙ στην πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ. Με τους δημοκρατικούς, μαζικούς και μαχητικούς αγώνες θα ανατραπεί η κυβέρνηση και θα μπει φραγμός σε κάθε επίδοξο διαχειριστή της. Θα Ανοίξει ο δρόμος για να έρθουν στο προσκήνιο οι ανάγκες και τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Αθήνα, 28.10.2011
Οι Παρεμβάσεις ΔΕ στο διαδίκτυο: http://paremvaseisde.gr/