Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ

Πανικάριο Νοσοκομείο-Το μπλόγκ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου-Κ.Υ. Ικαρίας
Την Πέμπτη 13-10-2011 και ώρα που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα (τυχαίο;!!), ημέρα της 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ, θα επισκεφτεί το νοσοκομείο Ικαρίας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου υγείας.
Σκοπός της επίσκεψης είναι τα εγκαίνια του μαστογράφου, ο οποίος είναι αποτέλεσμα δωρεάς και όχι δαπάνη του υπουργείου. Θεωρούμε πρόκληση να κόβονται κορδέλες και να στήνονται φιέστες από αυτούς, οι οποίοι ως εντολοδόχοι-υπαλληλίσκοι της τρόικας δεν διστάζουν να διαλύουν το δημόσιο σύστημα υγείας, να κατασυκοφαντούν και να εξευτελίζουν εργασιακά και μισθολογικά τους εργαζόμενους και να βυθίζουν γενικά την ελληνική κοινωνία στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Και το θράσος τους ξεπερνά κάθε όριο, τη στιγμή που έρχονται να κάνουν εγκαίνια σε ένα νοσοκομείο, το οποίο κατά κύριο λόγο έχει χτιστεί από δωρεές.
Ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου, μετά από απόφαση της γενικής του συνέλευσης, εκφράζει την αποδοκιμασία του σε αυτή την φιέστα και διοργανώνει υποδοχή διαμαρτυρίας του γενικού γραμματέα την ΠΕΜΠΤΗ 13-10-11 ΚΑΙ ΏΡΑ 10:30 στο προαύλιο του νοσοκομείου. Καλούμε συλλόγους, και να αποδοκιμάσουν την πολιτική κυβέρνησης-τρόικας που ισοπεδώνει δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ!!! ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, 11ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
(όταν οριστικοποιηθεί η ακριβής ώρα εγκαινίων, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση)