Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

"Αίμα" εργαζομένων στον Μπόμπολα

Νέα επίθεση εναντίον των εργαζομένων εξαπέλυσε ο όμιλος του Πήγασου, καθώς 26 εργαζόμενοι ήταν ο απολογισμός του νέου κύκλου απολύσεων στα ΜΜΕ του ομίλου, ενώ περικόπτονται κατά 20% οι αποδοχές όσων μένουν.
Όλα αυτά μια βδομάδα μετά την τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπου η πρόταση της "Πρωτοβουλίας για την ανατροπή", για κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ και στα ιδιωτικά, απορρίφθηκε. Για να μην έχουμε αυταπάτες που οδηγεί η αναδίπλωση σε κρίσιμες στιγμές.
Ταυτόχρονα αναβλήθηκε η στάση εργασίας και η κοινή γενική συνέλευση (ήταν για την Πέμπτη) των δημοσιογράφων στα δημόσια ΜΜΕ, με το πρόσχημα της σημαντικής επικαιρότητας που θα προκύψει από τη σύνοδο της Τετάρτης. Ήταν μια αναβολή που δεν προήλθε από την ΕΣΗΕΑ, (είχε ήδη αποφασίσει στάση εργασίας), αλλά κυρίως από πιέσεις συναδέλφων. Να σημειωθεί ότι είναι η δευτερη αναβολή, μετά από αυτή της Τρίτης (δεν είχε συγκοινωνίες).
Να θυμίσουμε ότι και άλλη συνέλευση έγινε πρόσφατα χωρίς συγκοινωνίες και ήταν μαζική, ενώ από την προηγούμενη Παρασκευή (μέρα της τελευταίας γενικής συνέλευσης) ήταν γνωστό ότι θα γίνονταν η σύνοδος, αλλά τότε δεν εκφράστηκαν προτάσεις για να γίνει την Τετάρτη η συνέλευση (μεσημέρι πριν τη σύνοδο). Έτσι καταστρατηγούνται αποφάσεις συνελεύσεων, με διαδικασίες που μπροστά σε αυτά που έρχονται στα εργασιακά, δεν επιφυλάσσουν εύκολες στιγμές για κανέναν.