Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Παρέμβαση εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας

Aπό τη σημερινή παρέμβαση εργαζομένων της Ελεθεροτυπίας, στην εκδήλωση του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.
Φωτο από παρεμβάσεις εργαζόμενης στην "Ε" και απολυμενου από τον Πήγασο.
To κείμενο που διαβάστηκε:
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ: ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΡΙΣΗ;
Ολοι μιλάνε για την κρίση: Στην οικονομία, την εργασία, την Ελλάδα, τον κόσμο. Το ζητούμενο όμως δεν είναι μόνο πώς να ερμηνεύσουμε την κατάσταση, αλλά και πώς να την αλλάξουμε.
Ως εργαζόμενοι και εργαζόμενες στα ΜΜΕ, άνεργοι, απολυμένοι, απλήρωτοι, με πετσοκομμένους μισθούς και καταργημένες στην πράξη συμβάσεις, συχνά με μπλοκάκι ή χωρίς ασφάλιση, με «έναντι» ή χωρίς καθόλου μισθό, ζούμε την κρίση στο πετσί μας, καιρό τώρα, όλο και πιο σκληρά.
Θέλουμε να ακούσουμε, να ενημερωθούμε για το τι συμβαίνει. Αν και φοβόμαστε πώς πολλά από όσα έχουν να μας πουν οι επιστήμονες, οι ρεπόρτερ και ειδικοί, τα έχουμε ήδη υποστεί ως πειραματόζωα στο Δόγμα Σοκ των Μνημονίων που εφαρμόζουν οι εργοδότες μας, η κυβέρνηση, η Τρόικα. Η σημερινή συζήτηση, ας γίνει η αφορμή για να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις. Αυτό που θέλουμε να μάθουμε και να εφαρμόσουμε είναι το πώς να οργανώσουμε συλλογικά τις αντιστάσεις μας, ενάντια σε αυτή την ανελέητη επίθεση.
Αρνούμαστε να γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα της κρίσης του καπιταλισμού.
ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
Δουλειές για να ζούμε και όχι για να φυτοζωούμε
Οχι στην Ανεργία, τις απολύσεις και την Εφεδρεία
Απλήρωτοι, απολυμένοι, «μπλοκάκια», εργαζόμενοι σε κρίση,στα ΜΜΕ
Άλλα νέα από τα ΜΜΕ
2)Στάση εργασίας και συνέλευση στα δημόσια ΜΜΕ
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ αποφάσισαν κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών Συνελεύσεών τους, την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών ραδιοφωνίας, που εργάζονται στο Δημόσιο, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, το Κανάλι της Βουλής, το ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Με την 4ωρη αυτή στάση οι Ενώσεις ζητούν:
* Να μην εφαρμοστεί ο νόμος «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαίσιου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015»
* να σταματήσει κάθε απόπειρα συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ΕΡΤ και της Δημοτικής Ραδιοτηλεόρασης και
* να προστατευθεί το Δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων καλούν όλους τους συναδέλφους να παρευρεθούν στη Συνέλευση στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος), στις 12 το μεσημέρι.
3)Στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ
Συνέλευση πραγματοποίησαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, με τελικό αποτέλεσμα την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας, ενώ η πρόταση για συνέχιση με απεργίες μειοψήφισε. Ακούστηκαν αντιλήψεις για "ανοιχτή ΕΡΤ" , με μια γκάμα αντιλήψεων για το θέμα, όπως "να κάνουμε καλά τη δουλειά μας", "να προβάλλουμε θέματα που είναι κοντά στον κόσμο", "να κάνουμε στοχευμένες στάσεις εργασίας, με προτεραιότητα στις ώρες που έχει κυβερνητική δραστηριότητα", κλπ
Στη συνέλευση ακούστηκαν και παρεμβάσεις με κεντρικό στόχο την κλιμάκωση, όπως για την ανάγκη εμπλουτισμό του περιεχομένου των κινητοποιήσεων, με λογικές συντονισμού με όλα τα ΜΜΕ, τόσο τα δημόσια (ΑΠΕ, Δημοτικά), όσο και τα ιδιωτικά, με αναφορά στην συνεδρίαση του διασωματειακού την Τετάρτη και την αναγκαιότητα να έχει απόφαση απεργιακού συντονισμού, τουλάχιστον 48ωρου σε όλα τα ΜΜΕ, όσο και εμπλουτισμού των διεκδικήσεων (πχ το θέμα των συμβασιούχων). Επίσης με λογικές συμπόρευσης με το ευρύτερο στρατόπεδο των εργαζομένων στις απεργίες που έρχονται. Επίσης έγιναν αναφορές στα πρόσφατα επιτυχή δείγματα εναλλακτικής απεργιακής πληροφόρησης.