Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ψαλίδι στα "ενοχλητικά" αιτήματα

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ- ΝΥΣΤΕΡΙ & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΓΙΑΣ ΟΛΓΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Έκπληκτοι διαβάσαμε την ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων που εμπεριείχε την απόφαση της μεγάλης γενικής συνέλευσης.
Σοκαριστήκαμε όταν ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ολόκληρη την απόφαση που πάρθηκε και αναφερόταν στα εξής:1) να μην πληρωθούν τα χαράτσια 2) δημιουργία απεργιακής επιτροπής 3) να μην χαθεί καμία θέση εργασίας 4) να μην κλείσει καμία κλινική (όπως μαιευτικό) και 5) να κλείσουμε τα ταμεία. Αλήθεια, ποια δημοκρατική διαδικασία νομιμοποιεί το προεδρείο του συλλόγου, ώστε να πετσοκόβει απόφαση γενικής συνέλευσης, για να βοηθήσει την πολιτική της κυβέρνησης; Τόσα χρόνια καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική λειτουργία του συλλόγου που όπως βλέπουμε συνεχίζετε και με το νέο ΔΣ. Και δεν είναι μόνο αυτό, οι απειλές, η τρομοκρατία και οι ύβρεις συνεχίζονται σε όσους αντιστέκονται σε αυτό το νοσοκομείο. Και όμως δεν ιδρώνει κανενός το αυτί, τι και αν έχουμε ενημερώσει την ομοσπονδία , τι και αν έχουμε γράψει καταγγελίες, το όργιο της τρομοκράτησης των εργαζομένων από το κομματικό παρακράτος συνεχίζεται.
Δυστυχώς έτσι έφτασαν κάποιοι τις «δημοκρατικές και συνδικαλιστικές διαδικασίες», να στηρίζονται στο φόβο. Τώρα όμως διακυβεύονται πράγματα πολύ σοβαρά όπως η δουλειά μας και η επιβίωση μας. Με την μισητή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το ΔΝΤ να διαλύουν τα πάντα. Κι όμως ακόμα υπάρχουν άνθρωποι σε αυτό το νοσοκομείο που υποστηρίζουν αυτή τη κατάσταση. Όσοι ήμασταν στη συνέλευση αντιμετωπίσαμε αυτό το ιδιόμορφο «παρακράτος» που με ύβρεις και απειλές προσπάθησαν να διαλύσουν την πιο μαζική συνέλευση. Αλλά προφανώς δεν τα καταφέρανε!
Καλούμε όλους τους συνάδελφους να κάνουν πράξη την απόφαση που πάρθηκε στο σύλλογο ενάντια στο πραξικόπημα που έγινε. Σας καλούμε να στηρίξετε τις κινητοποιήσεις της ομοσπονδίας και τους συντονισμούς των νοσοκομείων από τα κάτω με στόχο την απεργιακή κλιμάκωση.
Συνάδελφοι το παιχνίδι είναι στημένο πάρε τον αγώνα στα χέρια σου.
Αυτοοργάνωση, όλη η δύναμη στην επιτροπή αγώνα και τις συνελεύσεις!
· Εμπρός για απεργίες διαρκείας, εμπρός για καταλήψεις!
· Καμία απόλυση στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!
· Όχι στην εφεδρεία!
· Όχι αλλαγή οργανισμού με βάση την μείωση προσωπικού!
· Ούτε ένα ευρώ περικοπή του μισθού μας για τους τραπεζίτες
· Στάση πληρωμών- διαγραφή του χρέους
· Στήριξη από την ΠΟΕΔΗΝ και τον σύλλογο σε όσους δεν πληρώσουν τα χαράτσια!
· ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ! Για την πραγματική δημοκρατία των εργαζομένων
· Κάτω η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έξω το ΔΝΤ και ΕΕ