Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Πρωτοβουλία εργαζομένων στην ΕΡΤ-ανακοίνωση

Κόντρα στην απαξίωση, κόντρα στο ξεπούλημα του αγώνα, κόντρα στις επιθυμίες των "από τα πάνω", οι "από τα κάτω" αντιδρούν και οργανώνονται μακριά από εργατοπατέρες και σκοπιμότητες.
Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη στις 1μμ συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Αγ. Παρασκευής
Υπάρχει πια κανείς που αμφιβάλλει, ή που παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι γίνεται, μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Βενιζέλου? Στριμωγμένη και πανικόβλητη η κυβέρνηση των εντολοδόχων της τρόικας, επιχειρεί τη μεγάλη επίθεση. Όλα τα εργασιακά δικαιώματα στο σφυρί, όλοι υπό απόλυση, όλοι να βυθιστούν περισσότερο στη φτώχεια. Και απολύτως προκλητικά το ντύνει με το «επιχείρημα» ότι πρόκειται για ισότητα με αυτά που τραβάνε οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.
Αντί να βάλλει φρένο στην ασυδοσία των εργοδοτών, θέσπισε νόμους που τους αποθρασύνουν περισσότερο και επιχειρεί να προσαρμόσει και το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα στο ίδιο κρεβάτι του Προκρούστη, αντί να γίνει το αντίθετο, να μπει φραγή στην εργασιακή ζούγκλα και να υπάρξει υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες κρίσης.
Ταυτόχρονα συκοφαντούν (Πάγκαλος, Λοβέρδος, κλπ) όλη την κοινωνία, με τις επιθέσεις σε κάθε κοινωνική ομάδα που αντιστέκεται, αλλά και με χονδροειδή ψέματα, δείγμα του πανικού τους, γιατί η κατρακύλα της κατάρρευσής τους έχει αρχίσει και οφείλουμε να τους σπρώξουμε, πριν γκρεμίσουν ό,τι έχει απομείνει.
Θέλουν στα εργασιακά θέματα, να κάνουν την ΕΡΤ, ΣΚΑΙ των απολύσεων και της καταστρατήγησης των ΣΣΕ, των μπράβων και των εργοδοτικών εκβιασμών με τις «ατομικές συμβάσεις», από εκεί άλλωστε ξεκίνησε ο κ. Μόσιαλος τις ανακοινώσεις του, «ξεχνώντας» να πει ότι εκεί βρίσκονται μερικοί πρωτοκλασσάτοι της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος επί του περάσματός τους από την ΕΡΤ.
Τα ίδια ετοιμάζουν και στο συνολικό πακέτο που θα ανακοινώσουν για τα υπόλοιπα ΜΜΕ (ΑΠΕ και ιδιωτικά ΜΜΕ, περιφερειακός Τύπος). Εκεί βρίσκονται και οι πιο κοντινοί μας σύμμαχοι, οι συνάδελφοί μας, τα κλαδικά σωματεία των ΜΜΕ.
Όχι άλλη αναμονή από τα σωματεία των ΜΜΕ, ήρθε η ώρα για δράση. Καμιά θυσία για τους διεθνείς τοκογλύφους, για τους γκάνγκστερ των πολυεθνικών, για τους αδηφάγους τραπεζίτες και για όσους πλουτίζουν περαιτέρω, από το ξεζούμισμα των εργαζομένων.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη στις 1μμ συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Αγ. Παρασκευής
Δεν είμαστε μόνοι, αλλά ένα ρέμα που συμβάλλει στο χείμαρρο