Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Απόπειρα λογοκρισίας από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αθήνα 22/09/2011
Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας και εκλεγμένου στην Γενική Συνέλευση της Περιφερειακή Ένωσης Δήμων Αττικής
ΜΕ ΤΟ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ενημερώθηκα από εκπρόσωπο της νομικής υπηρεσίας ότι με βάση «απόφαση κατόπιν διαπαραταξιακής συμφωνίας»(;) δεν θα μπορέσω να συμμετέχω με ομιλία στη συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής όπου έχω εκλεγεί. Ο λόγος θα δοθεί μόνο στις παρατάξεις που θα συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο για την εκλογή των οργάνων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και εκπροσώπων της Πανελλαδικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και για αυτό θα απαγορευτεί στον εκπρόσωπο της «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» να υποστηρίξει τις απόψεις του.
Αυτό τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο διάλεξε ο Δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης για να συγκροτήσει το νέο Καλλικρατικό θεσμό. Δεν μας προκαλεί κατάπληξη με δεδομένη την ένθερμη υποστήριξη της κυβερνητικής πολιτικής του Μνημόνιου και του Μεσοπρόθεσμου, των μαζικών απολύσεων των συμβασιούχων και της εργασιακής εφεδρείας, της καταστολής και των ΜΑΤ. Η εχθρότητα σε κάθε κίνημα αντίστασης εργαζόμενων και νεολαίας που διαδηλώνει στους δρόμους της Αθήνας, η συμμετοχή του στην καταστολή των εκδηλώσεων των αγανακτισμένων της Πλατείας Συντάγματος δεν θα μπορούσε παρά να εκφραστεί και σε προσπάθεια φίμωσης της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας στη συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.
Πανελλαδικά στις τελευταίες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές εκφράστηκε δυναμικά
το ρεύμα της αντίστασης και της αντικαπιταλιστικής ανατρεπτικής εναλλακτικής λύσης. Το ρεύμα που παλεύει για διαγραφή του χρέους προς τους τραπεζίτες, εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των Τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο, μονιμοποίηση των συμβασιούχων με μόνιμη και σταθερή εργασία με απαγόρευση των απολύσεων, σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, νομιμοποίηση των μεταναστών και αντίστασης στα πογκρόμ, υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών.
Το ρεύμα στήριξης των απεργιακών αγώνων και των καταλήψεων της νεολαίας και όχι της συνδιαχείρησης μέσα από τους συμβιβασμούς, τις συναινέσεις και τις συγκυβερνήσεις. Με εκλεγμένους σε εννέα περιφέρειες, σχεδόν εκατό χιλιάδες ψήφους και ποσοστό 1,79% ενώ σε αρκετούς δήμους εκλέχτηκαν δημοτικοί σύμβουλοι. Οι εκλογικές διαδικασίες του Καλλικράτη φρόντισαν να ξεπαστρέψουν σχεδόν όλους τους εκπροσώπους από την εκλογή σε συνελεύσεις περιφερειακών ενώσεων!
Τους δηλώνουμε ότι δεν θα μπορέσουν με όλες τις γραφειοκρατικές μεθοδεύσεις να σταματήσουν τον κόσμο το κόσμο που αντιστέκεται. Όπως δεν σταμάτησαν τους εργαζόμενους του Δήμου της Αθήνας που κατέλαβαν το Δημαρχείο την Άνοιξη, όπως δεν σταμάτησαν την εξέγερση των κατοίκων στη Κερατέα! Σε κάθε προσπάθεια του Γ.Καμίνη και των συνδιαχειριστών ενός θεσμού που θα επιχειρήσει, ερήμην των εργαζόμενων και σε αντίθεση με τους αγώνες τους , να επιβάλει τις ιδιωτικοποιήσεις στη καθαριότητα, τα χαράτσια σε βάρος των δημοτών με αυξήσεις στα τέλη και τα τροφεία, τις περικοπές στις σχολικές επιτροπές, την διάλυση και την ιδιωτικοποίηση των Παιδικών Σταθμών, την εκχώρηση δημόσιας περιουσίας για χάρη της Τρόικα και του Μνημονίου θα μας βρίσκει μπροστά του!
ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
Καμιά συναίνεση στις απολύσεις μέσω ένταξης στην εργασιακή εφεδρεία. Στήριξη της απόφασης της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για άρνησης πληρωμής του χαρατσιού στα ακίνητα. Αγώνας διαρκείας για να σώσουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες από τι ς περικοπές του Μεσοπρόθεσμου και του Μνημόνιου. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.