Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ελευθεροτυπία: Συνέλευση την Τετάρτη

...ανακοίνωση των Financial Crimes...
Η κατάσταση στην Ελευθεροτυπία έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο.
Οι εργαζόμενοι είναι δύο μήνες μέσα και η διεύθυνση αφήνει να νοηθεί ότι από τα 8 εκατ. ευρώ του δανείου που φημολογείται ότι πήρε η εφημερίδα, τα 2 εκατ. ευρώ θα πάνε για λειτουργικές δαπάνες και τα υπόλοιπα 6 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις απολύσεων
.
Για όσους μείνουν στην εφημερίδα δεν μπορεί να εγγυηθεί κανενός είδους εξασφάλιση ότι θα πάρουμε το οτιδήποτε. Τέλος το πόσο σέβονται τους εργαζόμενους το δείξανε όταν αρνήθηκαν να βάλουν την απόφαση της συνέλευσης στην πρώτη σελίδα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Να δουλεύουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και η διεύθυνση να ενημερώνει ότι σαν ανταμοιβή, θα απολυθούν εκατοντάδες.
Η διεύθυνση της Ελευθεροτυπίας έχει ανακαλύψει ένα νέο λεξιλόγιο.
 Το να τρώει η εργοδοσία πάνω από 90 εκατ. ευρώ τα τελευταία επτά χρόνια ονομάζεται «επιστροφή κεφαλαίου».
 Το ότι θα δουλεύουμε απλήρωτοι ονομάζεται «μη εξομάλυνση της καταβολής της μισθοδοσίας».
 Οι απολύσεις ονομάζονται «εθελούσιες αποχωρήσεις». (Αλήθεια αν δεν φύγουμε εθελοντικά με απειλούν ότι θα μας δώσουν μικρότερη αποζημίωση από τη νόμιμη?)
 Το να κάνουμε πλάτες στην εργοδοσία λέγετε «συνετή στάση των εργαζόμενων».
 Όταν βγαίνει ο ΔΟΛ ή ο Μπόμπολας και λένε «αν απεργήσετε θα κλείσω την εφημερίδα» τότε είναι εκβιασμός. Όταν το λέει ο κ. Πολυκανδριώτης είναι «καταγραφή της σκληρής πραγματικότητας»
Δεν μπορεί να συνεχίζουμε να παίζουμε άλλο τις κουμπάρες. Η αλήθεια είναι απλή. Η εργοδοσία στην Ελευθεροτυπία τσέπωσε (και το λέμε με «χυδαίους» και «αγοραίους» όρους, γιατί ακριβώς περί αυτού πρόκειται), δεκάδες εκατομμύρια τα προηγούμενα χρόνια και τώρα που υπάρχει κρίση, αντί να βάλει κάποιο ποσοστό από αυτά τα χρήματα στην εφημερίδα για να συνεχίσει την έκδοσή της θέλει να φορτωθούμε εμείς όλο το βάρος.
Όσο και να ακούγεται παρωχημένο πρέπει να διαμηνύσουμε στη διεύθυνση ότι «δεν τα φάγαμε μαζί». Αντίθετα, τώρα την περίοδο της κρίσης, εμείς έχουμε ήδη βάλει στην επιχείρηση τουλάχιστον 4 εκατομμύρια ευρώ το τελευταίο δίμηνο (τόση είναι η μισθοδοσία που μας χρωστάνε). Η εργοδοσία δεν έχει βάλει τίποτε από την προσωπική της περιουσία.
Χρειάζεται να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω. Έτσι κι αλλιώς μόνο όταν ανακοινώθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα «βρέθηκαν» ξαφνικά ακόμη και αυτά τα 250 ευρώ που δόθηκαν έναντι. Σαν Financial Crimes πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να σκληρύνουμε τη στάση μας.
Προτείνουμε:
1. Να προχωρήσουμε σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την επόμενη βδομάδα, εφόσον συνεχίσουμε να μένουμε απλήρωτοι.
2. Να μπλοκάρουμε την εκταμίευση από το λογιστήριο ποσών που προορίζονται για αποζημιώσεις και να απαιτήσουμε άμεσα την καταβολή των δεδουλευμένων. Κανένας συνάδελφος δεν περισσεύει.
3. Να απαιτήσουμε άμεση συνεδρίαση του διασωματειακού και να προχωρήσουμε συνολικά σαν κλάδος σε απεργία στις 6 Οκτώβρη μαζί με όλους τους εργαζόμενους. Για την Ελευθεροτυπία, για τις απολύσεις στην ΕΡΤ για τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών στον ΠΗΓΑΣΟ. Για τη ζωή μας τελικά