Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Συλλαλητήριο για την Παιδεία

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με μεγαλύτερα προβλήματα από κάθε άλλη φορά. Ενώ πολλές οικογένειες δε μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να κόβει μισθούς, συντάξεις, φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις κ.λ.π. Με νέα χαράτσια ετοιμάζεται να φορολογήσει τη φτώχεια και την απόγνωσή μας. Μέσα σε αυτό το κλίμα η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει:
Με αμφίβολη την ασφαλή και οργανωμένη μετακίνηση των μαθητών της περιφέρειας στα σχολεία τους, αφού η ευθύνη μεταφοράς πέρασε στους δήμους, οι οποίοι όμως ακόμα δεν έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία δημοπράτησης του μεταφορικού έργου. Με αποτέλεσμα να καλείται η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να παρατείνει την ισχύ των περσινών συμβάσεων, κάτι που επίσης δεν έχει γίνει.
Με τα βιβλία να μη βρίσκονται στα σχολεία στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Είναι πολύ πιθανό να μην είναι έτοιμα ούτε το Δεκέμβρη! Σήμερα είναι τυπωμένοι μόλις 37 τίτλοι βιβλίων από τους 1200! Το υπουργείο έστειλε εγκύκλιο στα σχολεία να μοιραστούν στους μαθητές φωτοτυπίες και DVD (98428/Γ2/1-9-2011), προχωρώντας ακάθεκτο το «ψηφιακό σχολείο» της αμορφωσιάς!
Με ολοήμερα δημοτικά σχολεία που κλείνουν οδηγώντας τους γονείς σε μετεγγραφή των παιδιών τους σε άλλα γειτονικά μεγαλύτερα σχολεία.
Με το ειδικό σχολείο υποστελεχωμένο και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Με τις σχολικές επιτροπές να μην έχουν χρήματα για να καλύψουν τις βασικές λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.
Με παγωμένες τις (τακτικές και έκτακτες) απαραίτητες επισκευές των σχολείων, προκειμένου να τηρηθούν οι βασικοί κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
Η μόρφωση των παιδιών μας είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος. Δε παζαρεύουμε τη μόρφωση και το μέλλον τους.
Μας εξοργίζει η αδιαφορία τους και η αναλγησία τους γι? αυτό και βγαίνουμε στους δρόμους μαζί με τα παιδιά μας τους μαθητές, μαζί με δάσκαλους, καθηγητές και όλους τους εργαζόμενους παλεύοντας για τα αυτονόητα. Απορρίπτουμε το «νέο σχολείο» της αγοράς και παλεύουμε:
Για ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία.
Για να έρθουν άμεσα όλα τα βιβλία στα σχολεία. Να μη πληρώσουν ούτε 1 ευρώ οι γονείς, να μην αδειάσουν τα σχολικά ταμεία και να μη γίνουν οι εκπαιδευτικοί υπάλληλοι φωτοτυπικών.
Εδώ και τώρα έκτακτη κρατική χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των εκπαιδευτικών για τη λειτουργία του σχολείου.
Να μη κλείσει κανένα ολοήμερο σχολείο.
Να στελεχωθεί και να εξοπλιστεί το ειδικό σχολείο.
Όλοι στο συλλαλητήριο στις 22 του Σεπτέμβρη στις 12πμ στην πλατεία Αγίου Κηρυκου
Ικαρία 16/09/2011
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ
Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ