Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

EΡΤ: η σημερινή συγκέντρωση

...η προκήρυξη που μοιράστηκε στη σημερινή συγκέντρωση εργαζομένων στην ΕΡΤ, ενώ αναλόγου περιεχομένου, ήταν και η προφορική παρέμβαση. Δεν υπήρξε συγκεκριμένη απεργιακή πρόταση από τα σωματεία, αλλά προαναγγελίες για συνεντεύξεις Τύπου (την Πέμπτη), επιστολές σε βουλευτές και αποφάσεις για ενωτικές δράσεις στο μέλλον...
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΡΤ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
Η κυβέρνηση, μετά τη συνέντευξη του Μόσιαλου έδωσε το στίγμα της για το τι θέλει να κάνει στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Πίσω από τα παχιά λόγια και τις σάλτσες περί του ότι « τα δημόσια ΜΜΕ δεν ανήκουν στην κυβέρνηση αλλά στο λαό» κρύβονται οι απολύσεις και οι ακόμη μεγαλύτερες περικοπές όχι μόνο των θέσεων εργασίας αλλά και των μισθών και των δικαιωμάτων. Να απολύσουν εργαζόμενους θέλουν, μια που η βασική φιλοσοφία που παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν οι περικοπές και οι συγχωνεύσεις που προφανώς θα σημάνουν «περισσευούμενο» προσωπικό που θα πάρει το δρόμο μέσω των «αξιολογητών» για την περιβόητη εργασιακή εφεδρεία, δηλ για απόλυση.
Έχουν πει άλλωστε ότι θέλουν να μειώσουν το προσωπικό της ΕΡΤ κατά 45%. Η κυβέρνηση πιστή στις επιταγές της ΕΕ, του ΔΝΤ και των τραπεζιτών θυσιάζει στο βωμό του μνημόνιου, τους εργαζόμενους στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, τους μισθούς και τα δικαιώματά τους.
Μέσα σε ένα χρόνο, κυβέρνηση του «λεφτά υπάρχουν» έγινε η κυβέρνηση του πρώτου μνημόνιου που τα μέτρα του ήταν αυτά που χρειαζόταν για να σωθεί η οικονομία. Για να ακολουθήσει στη συνέχεια το Δεκέμβρη που μας πέρασε η θεσμοθέτηση νέων μέτρων ειδικά για τις ΔΕΚΟ, μέτρα που θα ήταν τα τελευταία, και προχώρησαν στη συνέχεια το δεύτερο μνημόνιο που υποτίθεται ότι θα ήταν το τελευταίο. Και τώρα ψάχνουν να δουν το πώς θα μας πουν ότι χρεοκόπησαν. Πρόκειται για απατεώνες ολκής που δεν τους πιστεύουμε και δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε τίποτε από τα δικαιώματα μας. Αντίθετα ζητάμε πίσω τους μισθούς που μας έκλεψαν για να δώσουν στους τραπεζίτες ντόπιους και ξένους.
Απέναντι σε αυτά τα σχέδια δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες αυταπάτες:
 Κάποιοι πίστευαν ότι προηγούμενα κυβερνητικά στελέχη που τα χειροκροτούσανε σε συνέδρια θα «έλεγαν μια καλή κουβέντα για το άδικο που γίνεται σε βάρος μας». Αυτοί έμειναν εκτεθειμένοι και οι εργαζόμενοι απροετοίμαστοι.
 Κάποιοι συνεχίζουν να μιλάνε για πρόγραμμα εθελούσιων το οποίο για να πούμε την αλήθεια, θα σώσει μόνο τα προσχήματα αλλά αντίθετα θα θυσιάσει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας στο βωμό των περικοπών.
 Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι αναγκαίος ένας εξορθολογισμός της κακοδιαχείρισης και των λαμόγιων, ξεχνώντας ότι όσες φορές έγινε κάτι τέτοιο στο παρελθόν τα λαμόγια έμειναν στο απυρόβλητο και οι εργαζόμενοι πλήρωσαν τη νύφη.
 Κάποιοι πιστεύουν ότι με το διάλογο μπορούμε να πιέσουμε και να πείσουμε τα υγιή κομμάτια μέσα στην κυβέρνηση για το δίκιο μας. Καιρός να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχουν τέτοια κομμάτια στην κυβέρνηση.
Τους μόνους που χρειάζεται να πείσουμε είναι τους υπόλοιπους εργαζόμενους για να βγούμε σε κοινό απεργιακό αγώνα διαρκείας μέχρι να τους αναγκάσουμε να τα πάρουν όλα πίσω και να σηκωθούν να φύγουν. Με τους εργαζόμενους στα υπόλοιπα ΜΜΕ που περνάνε ακριβώς τα ίδια από τους βαρόνους των Media (απολύσεις και μειώσεις μισθών). Πρόκειται για τους ίδιους βαρόνους που με την Κερατέα, τα διόδια κλπ έχουν κάτσει στο σβέρκο όλης της κοινωνίας. Κοινό μέτωπο μαζί και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ που έδιναν το προηγούμενο διάστημα και αυτοί μεγάλους αγώνες ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης. Όλοι μαζί να φτιάξουμε ένα μεγάλο απεργιακό μέτωπο και να μην τορπιλίζουμε κοινές προσπάθειες δράσεις όπως στις 4 Αυγούστου.
Όμως πάνω απ’ όλα χρειάζεται αποφασιστικότητα από τη δική μας μεριά. Απεργία διαρκείας και κατάληψη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ αν προσπαθήσει η κυβέρνηση να περάσει το οποιοδήποτε μέτρο από αυτά που ανακοίνωσε ο Μόσιαλος. Να μετατρέψουμε την ΕΡΤ σε ραδιοτηλεοπτικό μέσο αγώνα που θα προβάλει την πραγματική ενημέρωση που έχει η κοινωνία και όχι τα δελτία τύπου της κυβέρνησης και της τρόικα. Η οποιαδήποτε απεργιακή κινητοποίηση πρέπει να συνοδεύεται με απεργιακά μέτρα για αν μπορεί να είναι αποτελεσματική. Ενεργοποίηση απεργιακού ταμείου που να διευκολύνει τη συμμετοχή στον αγώνα συναδέλφων που έχουν πράγματι ανάγκη. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κερδίσουμε και την αλληλεγγύη οργανωμένων κομματιών της εργατικής τάξης στο πλευρό μας. Απεργιακές περιφρουρήσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις. Οργανώνοντας με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κερδίσουμε.