Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ακτοπλοϊκός αποκλεισμός

Ηλεκτρονική Επιστολή προς τους Δημάρχους Ικαρίας, Φούρνων & Σάμου και τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Παπαθεοφάνους
5 Αυγούστου 2011
Αξιότιμοι κύριοι,
Οι Ικαριακοί σύλλογοι Αθηνών πολύ έγκαιρα είχαν προβλέψει τα προβλήματα που θα είχαν τα νησιά μας κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου στην ακτοπλοϊκή τους σύνδεση με τον Πειραιά. Για τον λόγο σας είχαν κοινοποιήσει κείμενο θέσεων με σκοπό την συντονισμένη κοινή δράση- παρέμβαση προς όλες τις κατευθύνσεις για να προλάβουμε και να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα. Δυστυχώς δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση εκ μέρους σας και για τον λόγο αυτό κοινοποιήσαμε το κείμενο στο Υπουργείο και την εταιρεία HSW αλλά ούτε από εκεί υπήρχε καμία ανταπόκριση.
Δυστυχώς οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν. Τα νησιά μας για τον Αύγουστο είναι ένας ανέφικτος τουριστικός προορισμός. Δεν υπάρχουν θέσεις για οχήματα, για όλο το μήνα, ούτε προς ούτε από τα νησιά μας και τα ατομικά εισιτήρια, μόνο για κατάστρωμα, είναι δυσεύρετα. Γιατί λοιπόν να έλθει κάποιος στα νησιά μας ταξιδεύοντας 7-10 ώρες στο κατάστρωμα, χωρίς αυτοκίνητο και με ελάχιστες πιθανότητες να βρεί ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο; Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια!
Το ελάχιστο που θα μπορούσε να έχει γίνει είναι να είχε μπεί ποσόστωση εισιτηρίων με προτεραιότητα στα νησιά μας και όχι να δεσμεύονται τα εισιτήρια του πλοίου για Σύρο και Μύκονο, νησιά με πάνω από 5 πλοία κάθε μέρα.
Κάντε κάτι, τα νησιά μας δεν αντέχουν άλλη μία χαμένη τουριστική περίοδο.
Με εκτίμηση
Γαγλίας Γιάννης
Πρόεδρος του Συλλόγου Ικαρίων Επιστημόνων για το Διασυλλογικό Όργανο Ικαρίας & Φούρνων