Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Αντιρατσιστική διαδήλωση

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
Αθήνα 20/07/2011
ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο Χ.ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΠΟΥΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΛΗ, 7ΜΜ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΝΑΛΗ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Προσωρινά προφυλακιστέους έκρινε η τακτική ανακρίτρια τους οκτώ μετανάστες που προχώρησαν την Παρασκευή 15 Ιούλη σε διαμαρτυρία μετά τον θάνατο του 27χρονου Πακιστανού Μπάμπερ Χάν αφού επί ώρες ολόκληρες η Διοίκηση των νέων κρατητηρίων του Ελληνικού αρνιόταν να αντιμετωπίσει το αίτημα του για μεταφορά σε νοσοκομείο.
Η απόφαση για τη καταστολή των κρατούμενων μεταναστών αντί να χυθεί άπλετο φώς στις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο του μετανάστη βαραίνει τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή.
Ο Παπουτσής δίνει το πράσινο φως στους ανθρωποφύλακες των υπό διοικητική απέλαση μεταναστών να εξαπολύουν τη ρατσιστική σκληρότητα τους μέχρι το θάνατο των μεταναστών. Δεν μας προξενεί εντύπωση. Είναι ο ίδιος άλλωστε που συνεργάστηκε με τους παρακρατικούς φασίστες στη 48 Πανεργατική Απεργία και τους φυγάδευσε μέσα στη Βουλή για να τους διασώσει ενώ τα ΜΑΤ έριχναν τόνους χημικά κατά τω διαδηλωτών του Συντάγματος. Είναι ό ίδιος που με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης φτιάχνει τα νέα Νταχάου ανθρώπινων ψυχών. Και όλα αυτά για να αποπροσανατολίσει την οργή του κόσμου από την δυσαρέσκεια για τα εξοντωτικά μέτρα του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου.
ΟΙ οκτώ κρατούμενοι για διοικητική απέλαση είναι μετανάστες από το Πακιστάν, την Συρία, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, από χώρες που της ρημάζουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αλλά και οι «βόμβες» του ΔΝΤ. Η ελληνική κυβέρνηση φροντίζει να συνεργάζεται στενά με όλους αυτούς τους βάρβαρους μηχανισμούς που σκορπάνε τη φτώχεια, τη καταστροφή και την προσφυγιά ενώ πρόσφατα ο Κάρολος Παπούλιας επισκέφθηκε το Ισραήλ, αγκάλιασε τους δολοφόνους τις ίδιες μέρες που η ελληνική κυβέρνηση απαγόρευε τον απόπλου του Στόλου της Ελευθερίας για την Γάζα.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των κρατούμενων της εξέγερσης του Ελληνικού και την τιμωρία των ενόχων για το θάνατο του Μάμπερ Χάν.
Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών
Διεκδικούμε άσυλο για τους πρόσφυγες, νομιμοποίηση για τους μετανάστες
Καλούμε τα κόμματα της Αριστεράς, τα συνδικάτα, τους εκλεγμένους στους Δήμους και τις περιφέρειες, τις κινήσεις υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών να καταγγείλουν την εγκληματική στάση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και να δώσουν δυναμικό παρών στην διαδήλωση τη Παρασκευή 22 Ιούλη, 7μμ στη Πλατεία Βάρναλη και τη πορεία στα κρατητήρια-κολαστήρια θανάτου του Ελληνικού.
Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου 6932828964, Τζαβέντ Ασλάμ 6955295322