Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Μηνύματα αλληλεγγύης

Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους (www.elegr.gr)
Αποδοκιμάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την αδικαιολόγητη κι αυθαίρετη απόλυση του Κώστα Σαρρή, δημοσιογράφου στην Ημερησία (imerisia.gr) στο συγκρότημα Πήγασος. Τα τελευταία χρόνια με την ερευνητική δουλειά του, τη δημοσιογραφική του έρευνα και το πολιτικό του θάρρος, υποστήριξε εμπεριστατωμένα την προοπτική της διαγραφής του δημόσιου χρέους στις τράπεζες -στο δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει- και την αντίθεση στα μέτρα λιτότητας.
Το κύμα απολύσεων στον τύπο χτυπά πρώτα και κύρια τις «ενοχλητικές» φωνές που έχουν ταχθεί στο πλευρό των εργαζόμενων, του λαού, ενάντια στη βάρβαρη επίθεση, είτε με την πένα τους είτε και με τη συνδικαλιστική τους δράση.
Ο Κώστας Σαρρής είναι αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και σύνεδρος στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ.
Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του Κώστα Σαρρή
2)ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ για τις απολύσεις στην Ημερησία
Ανακοίνωση
Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει την προκλητική συνέχιση των στοχευμένων απολύσεων στον Όμιλο Μπόμπολα.
Μετά τις απολύσεις των Π. Χριστοδουλίδου, Β.Βονάτσου και Κ. Τομαρά, από το Έθνος, σειρά είχαν ο Κώστας Σαρρής και η Σόνια Χαιμαντά από την Ημερησία, συνδικαλιστές με τους Financial Crimes και την Συσπείρωση αντίστοιχα και υποψήφιοι στις πρόσφατες εκλογές της ΕΣΗΕΑ.
Είναι παραπάνω από φανερή η επιδίωξη του ιδιοκτήτη του Ομίλου, Μπόμπολα να ξεμπερδεύει με τους εργαζόμενους που βάζουν εμπόδια στα σχέδια της για πλήρη κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος. Έτσι στοχοποιούνται πρώτοι από όλους οι συνδικαλιστές. Η αρχή έγινε με το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, Πόπη Χριστοδουλίδου, υποψήφια και για το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με την Δημοσιογραφική Συνεργασία και ακολούθησε η απόλυση της Β.Βονάτσου, υποψήφιας με το ίδιο ψηφοδέλτιο. Τώρα, το γαϊτανάκι των απολύσεων συνεχίζεται με άλλους δύο συναδέλφους συνδικαλιστές, με στόχο τόσο την τρομοκράτηση των συναδέλφων, όσο και το πλήρες ξήλωμα κάθε συναδέλφου που δραστηριοποιείται πολιτικά στο χώρο δουλειάς του.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστική απάντηση στις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Τα συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με όλους τους τρόπους και τις μορφές, απαιτώντας να ανακληθούν οι απολύσεις.