Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Για τον υπουργό του Εξπρές Σαμίνα και φίλο των Ισραηλινών

Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο
www.stop-the-war.gr
stoppolemo@yahoo.gr
τηλ 6946 093043
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΙΙ - ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΠΛΟΥ!
· ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!
· ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
Η απαγόρευση του απόπλου του Στόλου για την Ελευθερία 2 από την ελληνική κυβέρνηση και η έφοδος των λιμενικών του Χ. Παπουτσή με τη σύλληψη του πλοιάρχου του Audacity of Hope, αποτελούν χυδαία επίδειξη πυγμής ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στο Παλαιστινιακό λαό που πήρε τη πρωτοβουλία για να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζα στέλνοντας ανθρωπιστική βοήθεια από όλο τον πλανήτη. Αντίστοιχα, το Λιμενικό πολιορκεί τα καράβια των ακτιβιστών στη Κρήτη.
Τις ίδιες μέρες που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψήφιζε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και χρησιμοποιούσε μεθόδους ισραηλινού στρατού κατοχής με τη ρίψη τόνων χημικών κατά των διαδηλωτών στο Σύνταγμα, έσφιγγε ξεδιάντροπα το ματοβαμμένο χέρι του ισραηλινού πρωθυπουργού σε μια συμφωνία καταστολής των ακτιβιστών του Στόλου της Ελευθερίας. Να τι δήλωσε ο Νετανιάχου: «Ευχαριστώ τους πολλούς ηγέτες του κόσμου που τάχθηκαν κατά του στολίσκου χαρακτηρίζοντάς τον ως 'πρόκληση' και εργάστηκαν κατά της διοργάνωσής του…Ευχαριστώ ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον φίλο μας Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου».
Για τη κυβέρνηση Παπανδρέου η συνεργασία με τους σφαγείς του Ισραήλ φτάνει στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια της πολεμικής αεροπορίας Ελλάδας και Ισραήλ και στις βρόμικες συμφωνίες συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο. Η συνέχιση του εμπάργκο της ΕΕ με την πλήρη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης έχει οδηγήσει σε πείνα και εξαθλίωση τον Παλαιστινιακό λαό στην Γάζα. Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι συνένοχη για τα εγκλήματα που διαπράσσει ο Ισραηλινός στρατός κατοχής στη Γάζα.
Καλούμε σε μαζικό ξεσηκωμό για να ακυρώσουμε την απαγόρευση απόπλου του Χ. Παπουτσή που έγινε επίτιμος υπουργός πολέμου της ισραηλινής κυβέρνησης. Αν πέρυσι, στις 31 Μάη, τη βρόμικη δουλειά την έκανε ο ίδιος ο ισραηλινός στρατός με το ρεσάλτο στο Μαβί Μαρμαρά και τις δολοφονίες εννέα Τούρκων ακτιβιστών, φέτος την εμπροσθοφυλακή την ανέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!
Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τον κόσμο που πλημμυρίζει τις Πλατείες, ακόμα και μετά την καταστολή στις 28-29 Ιούνη, να απαιτήσουν την άρση της απαγόρευσης απόπλου του στόλου των ακτιβιστών αλλά και την άρση του εμπάργκο κατά της Γάζας.