Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Νέα απεργία

Την προηγούμενη Τρίτη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία 24ωρη απεργία στην InternetQ που κηρύχτηκε από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, ενάντια σε 5 εκδικητικές απολύσεις.
Ο πρώτος συνάδελφος απολύθηκε για παραδειγματισμό επειδή η ομάδα του αρνήθηκε να εργαστεί απλήρωτες υπερωρίες και σαββατοκύριακα προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα ενός έργου. Ο δεύτερος συνάδελφος απολύθηκε όταν μοίρασε ανακοίνωση ενημέρωσης στους συναδέλφους για την απόλυση του πρώτου. Στη συνέχεια, άλλοι τρεις συνάδελφοι απολύθηκαν, σε μια πρωτοφανή επίδειξη εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Δεδομένου πως οι εργαζόμενοι είχαν πρωτοστατήσει στην υπεράσπιση των εργασιακών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων, αλλά και με βάση το γεγονός πως το κύμα απολύσεων ξεκίνησε μετά την πρώτη αντίδραση στις αξιώσεις της εργοδοσίας για απλήρωτη υπερεργασία, οι διώξεις αποτελούν επίθεση στα στοιχειώδη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα .
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, έγινε συνάντηση με την εργοδοσία, η οποία δήλωσε αμετακίνητη ως προς τις αποφάσεις τις για την απόλυση των συνάδελφων. Μία μέρα μετά την επιτυχημένη απεργία η εργοδοσία, μετακόμισε το μεγαλύτερο τμήμα της εταιρείας στο Κορωπί!!
Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών προχωρά σε νέα 24ωρη απεργία στην εταιρεία INTERNETQ, Πέμπτη 28/12, ως επόμενη απάντηση στην συνεχιζόμενη αδιαλλαξία της εργοδοσίας.
http://www.somtechnik.gr/
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
Γραφεία: Πλατεία Καρύτση 10, ΑΘΗΝΑ, 4oς όροφος,TK:10561,
Τηλ.: 6936760879, 6977806266