Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Mε τους απεργούς της ΔΕΗ

Την Παρασκευή στις 7.30μμ συζητάμε με απεργούς της ΔΕΗ στο στεκι της ΕΠΑΣΣ στην κατω μεριά της πλατείας Συντάγματος.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΗ, 7.30μμ Με ομιλητές απεργούς από τη ΔΕΗ
Στην Πλατεία Συντάγματος στον χώρο της Επιτροπής Αλληλεγγύης
Από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ξεκινήσανε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενάντια στην ψήφιση του δεύτερου μνημόνιου που προωθεί η κυβέρνηση. Αυτή η απεργία χρειάζεται τη στήριξη όλων μας. Όχι μόνο για να μην αφήσουμε να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ που θα σημάνει ακριβότερο ρεύμα για όλους, αλλά γιατί αυτή η απεργία μπορεί να γίνει η αιχμή του δόρατος όλης της εργατικής τάξης για να ανατρέψουμε όχι μόνο το νέο μνημόνιο αλλά και το παλιό, και όλους όσους τα υπηρετούνε. Όλο το προηγούμενο διάστημα τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης στα ΜΜΕ χύνανε δηλητήριο και ψευτιές ενάντια στους εργαζόμενους της ΔΕΗ.
Σήμερα, κάτω από την συνολική κατακραυγή του κόσμου μπορεί να σταμάτησαν λίγο γιατί καταλαβαίνουν ότι ο αγώνας στη ΔΕΗ δεν αφορά «λίγους προνομιούχους» όπως θέλουν να μας παρουσιάσουν αλλά συνολικά όλη την κοινωνία. Όμως είναι σίγουρο ότι θα ξανασυνεχίσουν με ψευτιές να συκοφαντούν τον αγώνα μήπως και καταφέρουν να τον απομονώσουν.
Γιατί ο μεγαλύτερος φόβος της κυβέρνησης και των επιτελείων της είναι ότι η απεργία στη ΔΕΗ μπορεί να γίνει παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους. Να ξεσηκώσει ένα απεργιακό τσουνάμι σε όλες τις ΔΕΚΟ και σε όλη την κοινωνία.