Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Οι Financial Crimes για τις απεργίες των ημερών

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι αντιδράσεις ενάντια στη συνεχιζόμενη επίθεση κυβέρνησης-τρόικας και εργοδοσίας στα εργασιακά δικαιώματα και την ποιότητα ζωής εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων και της νεολαίας.
Στα πλαίσια αυτά την ίδια ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη μαζικότατες συγκεντρώσεις σε πλατείες, ξεκινάει νέος κύκλος απεργιακών κινητοποιήσεων, αρχικά στις 9 Ιούνη στις ΔΕΚΟ με 24ωρη απεργία και στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και στις 15 Ιουνίου με νέα γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ταυτόχρονα σε καθημερινό επίπεδο εξελίσσονται σειρά επιθέσεων με απολύσεις, περικοπές μισθών και δικαστήρια σε βάρος απεργών (όπως αυτές τις μέρες εναντίον της ΕΤΕΡ που απεργεί ενάντια στις απολύσεις στον Flash).
Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε δεκάδες χώρους στα ΜΜΕ που βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού (πχ Sportday, δημοτικά ΜΜΕ, Πήγασος, κλπ). Αυτό που προέχει είναι η ενεργός συμμετοχή σε όλες τις καθημερινές μάχες για την υπεράσπιση της εργασίας, αλλά και η συμπόρευση με το μεγάλο απεργιακό κύμα όλων των εργαζομένων, εντός κι εκτός των ΜΜΕ.
Κι αυτό είναι μια επιλογή, που απαιτεί προϋποθέσεις.
1)Απομόνωση και καταγγελία των «τηλεεισαγγελέων» και αντίστοιχων golden αμειβόμενων εργοδοτικών παπαγάλων, που εργολαβικά συκοφαντούν (με το αζημίωτο βέβαια) κάθε κινητοποίηση εργαζομένων. Περιφρούρηση των απεργιών μας.
2)Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις με παράλληλη μέριμνα απεργιακών δελτίων και εναλλακτικής ενημέρωσης (έκδοση Αδέσμευτης Γνώμης και χρήση ιντερνετικών ΜΜΕ, με ευθύνη των συνδικάτων). Δεν εμπιστευόμαστε την κάλυψη των απεργιακών γεγονότων στην «κανονική» λειτουργία των ΜΜΕ, που συστηματικά παραπληροφορούν υπέρ μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.
3)Στις 15 Ιούνη είμαστε μαζί με όλο τον κόσμο στους δρόμους, σαν συνάδελφοί τους εργαζόμενοι και απεργοί.
Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν έγκαιρα τις απαιτούμενες απεργιακές αποφάσεις.
Απεργιακή προσυγκέντρωση στις 15 Ιούνη στο Μουσείο στις 10πμ.