Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Κατώτεροι των περιστάσεων

Πρωί Τετάρτης κι ενώ ετοιμαζόμαστε για να πάμε στην απεργιακή συγκέντρωση, βρίσκουμε αναρτήσεις που αναφέρουν ότι επίκειται αναστολή της απεργίας των δημοσιογράφων, επειδή θα συναντηθεί ο Παπανδρέου με τον Παπούλια. Στη συγκέντρωση θα πάμε ούτως ή άλλως, ακόμα και αν σήμερα νωρίς το πρωί (που όπως μαθαίνουμε υπάρχει σύσκεψη ομοσπονδιών) ανασταλεί η απεργία και καλούμε κάθε συνάδελφο που η βάρδιά του το επιτρέπει, να το πράξει, αν η εξέλιξη είναι τελικά αυτή.
Υπενθυμίζουμε ότι πολλές φορές έχουμε καταθέσει προτάσεις για τους τρόπους και το είδος της εναλλακτικής απεργιακής ενημέρωσης, με ευθύνη των συνδικάτων, ώστε και να μην επηρεάζεται η απεργιακή συμμετοχή των συναδέλφων και να ενημερώνονται οι πολλές δεκάδες-εκατοντάδες χιλιάδες των απεργών, υπεύθυνα και όχι από τα σεσημασμένα παπαγαλάκια.
Οι κωλοτούμπες της τελευταίας στιγμής (άθλημα με πρωταθλητικές επιδόσεις αρκετών συνδικαλιστών των ΜΜΕ) έχουν αλλού τη ρίζα τους και αυτό δεν είναι άλλο από το ότι κινούμενοι από τη γενική πολιτική τους θεώρηση, έχουν αποδεχτεί και την «αναγκαιότητα» του μνημονίου και των θυσιών (ίσως πιο «κοινωνικά δίκαιες» και πιο «στρογγυλεμένες»).
Αργά το απόγευμα θα επανέλθουμε…