Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ανακοινώσεις του ΣΕΜΜΕΛ

1)ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΜΕΛ καλεί όλους τους εργαζόμενους κάθε ειδικότητας στα ΜΜΕ της Λέσβου σε συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική και Πανεργατική Απεργία Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 15 έως και τις 06:00 π.μ. της Πέμπτης 16 Ιουνίου. Από κοινού με όλους τους συναδέλφους των μέσων μαζικής ενημέρωσης πανελλαδικά αγωνιζόμαστε ενάντια στην ψήφιση και επιβολή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας που εισηγείται στη Βουλή η κυβέρνηση με τη συνεργασία της Τρόικας, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ενάντια συνολικά στα νέα μέτρα της κυβέρνησης που φέρνουν εμάς και τις οικογένειες μας ακόμη πιο κοντά στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Παλεύουμε και απαιτούμε:
1) Να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ.
2) Να σταματήσουν οι αυθαίρετες περικοπές των αποδοχών και οι απαράδεκτες καθυστερήσεις δεδουλευμένων.
3) Να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις.
4) Να μη γίνουν απολύσεις.
5) Να αναλάβουν τις ευθύνες τους το Σ.ΕΠ.Ε και το Ι.Κ.Α προκειμένου να μπει ένα τέλος στην εργοδοτική αυθαιρεσία που οργιάζει και οδηγεί στην εξαθλίωση εργαζόμενους και ταμεία ασφάλισης.
ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΌΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΚΑΝΕΙΣ-ΚΑΜΙΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΌΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΣΚΟΥΝΤΙΑΝΕΛΛΗΣ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΤΣΙΝΤΩΤΑΣ
2)Ο ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΈΓΙΝΕ “ΜΟΔΑ”
Το Δ.Σ. του ΣΕΜΜΕΛ καταγγέλλει την παράνομη και αδικαιολόγητη απόλυση της δημοσιογράφου της Εφημερίδας «Έθνος» και συνδικαλιστικής εκπροσώπου της ΕΣΗΕΑ στον εργασιακό χώρο των Εκδόσεων «Πήγασος» Πόπης Χριστοδουλίδου αλλά και τη συνολική τρομοκρατική πολιτική του εκδοτικού ομίλου που δεν διστάζει να απειλεί με λουκέτο της εφημερίδας και άλλων εντύπων προκειμένου να εκβιάσει τους εργαζόμενους να δεχθούν την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας και άλλες απεμπολήσεις εργασιακών τους δικαιωμάτων. Για άλλη μια φορά η εργοδοτική αυθαιρεσία φτάνει στο ηθικό κατάντημα να χρησιμοποιεί το φόβο των εργαζομένων για την ανεργία, ως εργαλείο για την χειραγώγησή τους με σκοπό την επιβίωση και την αναπαραγωγή της κερδοφορίας των εκδοτών. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην Π. Χριστοδουλίδου και σε όλους τους εργαζομένους της «Πήγασος» και απαιτούμε την ανάκληση της απόλυσης εδώ και τώρα.
ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΣΚΟΥΝΤΙΑΝΕΛΛΗΣ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΤΣΙΝΤΩΤΑΣ
3)ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Την Πέμπτη 16 Ιουνίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης δικάζονται γιατί στάθηκαν αλληλέγγυοι σε απεργία των ναυτεργατών ο Στρατής Αντώνας, πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, ο Νίκος Μπουλμπούλης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Λέσβου και ο Παρασκευάς Γεωργούλας, συνδικαλιστής και Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του Κομμουνιστικού Κόμματος μετά από μήνυση της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΚ την οποία κατέθεσε ο πλοίαρχος του ΕΓ/ΟΓ ΛΙΣΣΟΣ. Η δίωξη αυτή αποτελεί συντονισμένη επίθεση της κυβέρνησης και των εφοπλιστών στο δικαίωμα της απεργίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων.
Είναι πολιτική δίωξη εναντίον οποιουδήποτε σήμερα ή στο μέλλον επιχειρεί να αντισταθεί με κινητοποιήσεις σε όσα προσπαθούν να μας επιβάλουν, δίωξη εναντίον του εργατικού και λαϊκού κινήματος συνολικά. Στόχο έχει να περάσουν πιο εύκολα τα μέτρα εξαθλίωσης που έφερε το Μνημόνιο της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Καλούμε τους εργαζόμενους-ες, τους νέους-ες και όλο το λαό της Λέσβου να στηρίξουν έμπρακτα τους συνδικαλιστές που διώκονται και να υπερασπιστούν σθεναρά το δικαίωμα της απεργίας με την παρουσία τους την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 09.00 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο.
ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ, ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΣΚΟΥΝΤΙΑΝΕΛΛΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ ΤΣΙΝΤΩΤΑΣ