Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Λαϊκή Συνέλευση πλατείας Ν. Σμύρνης

Καταγγελία για τις συλλήψεις συμπολιτών μας στην απεργιακή συγκέντρωση 15/06/2011 στο Σύνταγμα
Η Λαϊκή Συνέλευση πλατείας Ν. Σμύρνης καταγγέλλει την προσπάθεια διάλυσης της μεγαλειώδους απεργιακής και πολιτικής συγκέντρωσης της 15/06/2011 στο Σύνταγμα, με τη χρήση ωμής κατασταλτικής βίας σε όλα τα μέτωπα της συγκέντρωσης και αποκλεισμού της Βουλής.
Σε αυτές τις απέλπιδες προσπάθειες της κυβέρνησης να «υπερασπιστεί» τη χαμένη νομιμοποίησή της, να προωθήσει την πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου για το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της ζωής μας και την «αξιοποίηση» της λαϊκής και δημόσιας περιουσίας χρησιμοποίησε όλα τα τεχνικά μέσα της αστυνομοκρατίας πρώτης γραμμής που διαθέτει (χημικά, ασφαλίτες, ΜΑΤ, μοτοσικλετιστές, τραυματισμούς και συλλήψεις). Μεταξύ πολλών τραυματιών και συλληφθέντων, βρέθηκαν και δύο αγωνιστές από τη Ν. Σμύρνη, που συνελήφθηκαν στις επιθέσεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ επί της Λ. Αμαλίας. Οι άνανδροι «άνδρες» της ομάδας ΔΕΛΤΑ, με επανειλημμένες καταδρομικές εφορμήσεις τους στα συμπαγή μπλοκ των συγκεντρωμένων, χρησιμοποιώντας τον όγκο των μηχανών τους, προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν και διασπάσουν τους αγωνιζόμενους διαδηλωτές.
Η δολοφονική αυτή πρακτική, έχει μέχρι τώρα σαν αποτέλεσμα επανειλημμένους σοβαρότατους τραυματισμούς διαδηλωτών και διαδηλωτριών. Οι συγκεκριμένες αναίτιες συλλήψεις έγιναν υπό τα βλέμματα και τις αποδοκιμασίες εκατοντάδων πολιτών-αγωνιστών. Μάταια έγιναν, όμως. Το αγωνιστικό φρόνημα της απεργίας και της συγκέντρωσης υπερτερεί της καταστολής: ξαναοργάνωσε τα μπλοκ, καθοδήγησε ψυχικά την αντίσταση, έδωσε αψιμαχίες και μάχες με επιτυχία. Ας κρατήσουμε βαθιά μέσα μας χαραγμένες, τις ηρωικές και με αυτοθυσία προσπάθειες απελευθέρωσης του ενός από τους συλληφθέντες. Μαθήματα τόλμης και ανθρωπισμού.
Δεν κατάφεραν να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Συνεχίζουμε.
Πέρα από τις ολοφάνερες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης που δίνει τις εντολές για την καταστολή, υπάρχει και η αυταπόδεικτη ευθύνη των ίδιων των αστυνομικών που γίνονται οι λυσσαλέοι εκτελεστές τους. Φορτώνονται με αποδείξεις ενοχής που θα κληθούν να πληρώσουν στο άμεσο μέλλον. Απαιτούμε να μάθουμε ποιος έδωσε την εντολή στους εποχούμενους δολοφόνους να εφορμήσουν σε μια διαδήλωση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών-εργαζόμενων-απεργών που διαδήλωναν ενάντια σε μια πολιτική και μια κυβέρνηση που καταρρέει.
Θα μας βρουν μπροστά τους παντού.
Η προσπάθειά τους να φοβίσουν και να διαλύσουν το αυθόρμητο και ολοένα πιο συνειδητό κίνημα, αποτυγχάνει παταγωδώς. Η μάχη θα δοθεί σε όλη τη γραμμή, ενάντια στην αποτυχημένη κυβέρνηση, στα σχέδια τρομοκράτησης των πολιτών που αντιστέκονται. Σ’ όλους όσοι τάσσονται λιγότερο ή περισσότερο με το Μνημόνιο και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συλληφθέντες και τους τραυματίες της απεργιακής συγκέντρωσης. Απαιτούμε την πλήρη αθώωση όλων των συλληφθέντων και τη δίκαιη και παραδειγματική τιμωρία των πολιτικών και φυσικών υπεύθυνων των επιθέσεων εναντίον του κινήματός μας.