Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Αποτελέσματα συνεδρίου ΠΟΕΣΥ

...από θύμα της αστυνομικής αυθαιρεσίας (φωτο), στην αντεπίθεση μέσα από τις γραμμές των συνδικάτων, ο Α. Λιακόπουλος, υλοποιούμε την απόφαση του συνεδρίου για συγκέντρωση στις 29/6 στα δικαστήρια...
Συνέδριο με σημαντικές ανακατατάξεις ήταν το 6ο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών), με το κεντροαριστερό μπλοκ (κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ, Κουβέληδες) να βγαίνει πρώτη δύναμη με 48 ψήφους και τρεις έδρες (και μια τέταρτη από επαρχιακή ένωση που λόγω ποσόστωσης προέρχεται από άλλο ψηφοδέλτιο) και να απομένει, όπως οι ίδιοι λένε δημοσίως, η υλοποίηση της προεκλογικής συμφωνίας με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (32 ψήφοι και 2 έδρες) για να κάνει προεδρείο (την Πέμπτη θα γίνει η πρώτη απόπειρα συγκρότησης σε σώμα στο 11μελές ΔΣ) με πρόεδρο ΣΥΝ και γραμματέα ΠΑΣΟΚ, εκτός αν η ζωή επιφυλάσσει εκπλήξεις.
Καταποντίστηκε το ψηφοδέλτιο της συνεργασίας των δεξιών της παράταξης που είχε ιδρύσει ο Σόμπολος, με τον Τσαλαπάτη (άλλο τμήμα ΠΑΣΟΚ) που με 31 ψήφους πήρε μια έδρα και έχασε για μια ψήφο τη δεύτερη, ενώ οι εκλεγμένοι σύνεδροί του ήταν 34. Ακολούθησε ένα μπαράζ καταγγελιών, ενστάσεων, κλπ με στόχο να πλήξει το κύρος του συνεδρίου, πρακτική γνωστή, αφού κάθε φορά που χάνει, αυτά κάνει.
Μια έδρα πήρε με την ποσόστωση συντηρητικής απόχρωσης εκπρόσωπος από τη Θεσσαλία, μια έδρα η παράταξη που στήριζε το ΠΑΜΕ με 19 ψήφους, ενώ η συνεργασία ριζοσπαστικών σχημάτων από τις τρεις από τις πέντε δημοσιογραφικές ενώσεις που είναι μέλη της ομοσπονδίας ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜΘ (την οποία στήριξαν και οι Financial Crimes) πήρε με 22 ψήφους (όσοι και οι σύνεδροί της, οι περισσότεροι αυτής της απόχρωσης στην ιστορία των συνεδρίων της ΠΟΕΣΥ) δύο έδρες, μια στην ΕΣΗΕΜΘ και μία με τα υπόλοιπα στην ΕΣΠΗΤ. Παράλληλα, στο ψηφοδέλτιο για το 20μελές γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, με 25 ψήφους εξέλεξε τρεις αντιπροσώπους. Υπήρξαν μερικοί μικρότεροι συνδυασμοί που δεν έβγαλαν έδρα. Στην εφορευτική επιτροπή του συνεδρίου (που ισχύει μέχρι και το επόμενο συνέδριο) εξελέγη πρώτη από το σώμα των συνέδρων με 68 ψήφους, η Σοφία Στυλιανού, μέλος της ΕΣΗΕΑ από το μπλοκ των 22 συνέδρων της ριζοσπαστικής αριστεράς.
Στα θετικά του συνεδρίου, ήταν το ομόφωνο ψήφισμα για συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 29 Ιούνη, στη δίκη του Απόλλωνα Λιακόπουλου (που εξελέγη και στο γενικό συμβούλιο και υπό αυτή την ιδιότητα θα δώσει και τη δικαστική μάχη), ψήφισμα αλληλεγγύης στους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα και στις πλατείες, ψήφισμα καταδίκης των ατομικών συμβάσεων, για τους εργαζόμενους στα ιντερνετικά ΜΜΕ, ζητώντας απεργία με αίτημα την εργασιακή και ασφαλιστική εξομοίωσή τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αλλά και εναντίον συνδικαλιστικών διώξεων συναδέλφων. Έντονη συζήτηση έγινε για το θέμα των απεργιακών δελτίων και το αν πρέπει να απεργούμε μαζί με τους άλλους κλάδους εργαζομένων, με την υπόλοιπη αριστερά να θεωρεί ότι οι συσχετισμοί δεν βοηθούν την πρακτική των απεργιακών δελτίων.
Οι 22 σύνεδροι των ριζοσπαστικών σχημάτων, παρά τη σκληρή και χαοτική διαδικασία, τίμησαν την ψήφο των εργαζομένων που τους έστειλαν στο συνέδριο, αφού ήταν εκεί συνεχώς και είχαν παραγωγική παρουσία ομιλιών και ψηφισμάτων, σε αντίθεση με τους μηχανισμούς των κυρίαρχων παρατάξεων. Η επόμενη μέρα δεν χρειάζεται να πούμε ότι είναι ιδιαίτερα σκληρή, αφού η επίθεση στα εργασιακά εντείνεται, τα μέτωπα είναι ανοιχτά και ο καθένας, ατομικά και συλλογικά, έχει να αποδείξει στην πράξη ότι βαδίζει στην ίδια πορεία και στις κατευθύνσεις που απαιτεί η πάλη ενάντια σε κυβέρνηση και τρόικα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΣΥ www.poesy.gr (εδώ αναδημοσιεύουμε το συνδυασμό που στηρίξαμε):
4ος ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»
Έλαβε είκοσι δύο (22) ψήφους.
1. Δεργιαδές Φίλιππος σταυροί είκοσι δύο (22) Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.
2. Κατερίνης Γιώργος σταυροί είκοσι ένας (21) Ε.Σ.Π.Η.Τ.
3. Καζάκου Ιωάννα σταυροί έντεκα (11) Ε.Σ.Π.Η.Τ.
4. Μεϊντάνη Μαρίνα σταυροί έντεκα (11) Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.
Ο συνδυασμός λαμβάνει μία (1) έδρα από την πρώτη κατανομή (1x16=16) από την Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., και διαθέτοντας υπόλοιπο έξι ψήφων λαμβάνει κατά το καταστατικό στη δεύτερη κατανομή άλλη μία από την Ε.Σ.Π.Η.Τ.. Συνεπώς εκλέγονται ως τακτικά μέλη οι:
1. Δεργιαδές Φίλιππος [Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.] Α΄ κατανομή
2. Κατερίνης Γιώργος [Ε.Σ.Π.Η.Τ.] Β’ κατανομή
για γενικό συμβούλιο: 4ος ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»
Έλαβε είκοσι πέντε (25) ψήφους
1. Λιακόπουλος Απόλλωνας σταυροί είκοσι ένας (21) Ε.Σ.Η.Ε.Α.
2. Μπράτσος Νάσος σταυροί είκοσι ένας (21) Ε.Σ.Η.Ε.Α.
3. Κατερίνης Γιώργος σταυροί δεκαέξι (16) Ε.Σ.Π.Η.Τ.
4. Μεϊντάνη Μαρίνα σταυροί δεκαπέντε (15) Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.
5. Καζάκου Ιωάννα σταυροί δεκατέσσερις (14) Ε.Σ.Π.Η.Τ.
6. Παυλόπουλος Γιώργος σταυροί δεκατέσσερις (14) Ε.Σ.Η.Ε.Α.
7. Παπαχριστούδη Ματίνα σταυροί δεκατρείς (13) Ε.Σ.Η.Ε.Α.
8. Δεργιαδές Φίλιππος σταυροί έντεκα (11) Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.
Ο συνδυασμός λαμβάνει δύο (2) έδρες από την πρώτη κατανομή (2x9=18) και μία από τη δεύτερη κατανομή. Επομένως, εκλέγονται κατά σειρά επιτυχίας οι:
1. Λιακόπουλος Απόλλωνας [Ε.Σ.Η.Ε.Α.] Α’ κατανομή
2. Μπράτσος Νάσος [Ε.Σ.Η.Ε.Α.] Α’ κατανομή
3. Κατερίνης Γιώργος [Ε.Σ.Π.Η.Τ.] Β’ κατανομή
Επειδή όμως ο Κατερίνης Γιώργος εξελέγη και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ., τη θέση του καταλαμβάνει η Μεϊντάνη Μαρίνα [Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.] ως πρώτη αναπληρωματική.
Ως αναπληρωματικά μέλη, επομένως, ανακηρύσσονται οι:
1. Καζάκου Ιωάννα [Ε.Σ.Π.Η.Τ.]
2. Παυλόπουλος Γιώργος [Ε.Σ.Η.Ε.Α.]
3. Παπαχριστούδη Ματίνα [Ε.Σ.Η.Ε.Α.]
4. Δεργιαδές Φίλιππος [Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.]
Σημείωση του Blog: Να σημειώσουμε ότι μάλλον εκ παραδρομής δεν έχει αναφερθεί, ότι και ο Φ. Δεργιαδές έχει εκλεγεί στο Δ.Σ. άρα δεν ισχύει η εκλογή του στο γενικό συμβούλιο.