Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Το κανιβαλικό Μεσοπρόθεσμο προ των πυλών

Η ΠΟΕΣΥ το «αντιπαλεύει» με 4ωρες «στάσεις εργασίας». ΕΜΕΙΣ;
Σε “48 ώρες στο Δρόμο” καλούν η Λαϊκή Συνέλευση του Συντάγματος, Λαϊκές Συνελεύσεις Γειτονιών και Σωματεία εργαζομένων από όλη την Ελλάδα, για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο που μας διαλύει τις ζωές. Σε 48ωρη απεργία υποχρεώθηκαν να καλέσουν και η ακραία κυβερνητική ΓΣΕΕ και η γραφειοκρατική ΑΔΕΔΥ, το διήμερο ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου 28, 29 Ιουνίου.
Τι κάνει λοιπόν η ΠΟΕΣΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών; Συμμετέχει «σθεναρά» με δύο ολόκληρες τετράωρες στάσεις εργασίας, από τις 11.00 ως τις 15.00, ώρες ούτως ή άλλως «νεκρές» για τους περισσότερους συντάκτες. Με τέτοια επίδειξη συναίνεσης από τα συνδικάτα, τι τους θέλουμε τους εργοδότες; Κάνουν οι επίσημοι συνδικαλιστές τη δουλειά για εκείνους.
Η δικαιολογία ότι η στάση θα εξυπηρετήσει την ενημέρωση δεν πείθει πια κανέναν. Αν το ήθελαν θα μπορούσαν να εκδώσουν απεργιακό φύλλο, να επιστρατεύσουν τις δημόσιες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες για εκπομπή απεργιακών δελτίων – από τους απεργούς των ΜΜΕ και όχι από τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης. Μία τέτοια ενδοτική στάση του επίσημου οργάνου των Ενώσεων Συντακτών απέναντι στην κρισιμότερη εργατική κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων, είναι προσβλητική για το σύνολο των εργαζομένων αυτής της χώρας, την ίδια στιγμή που κορυφώνεται η επίθεση Κυβέρνησης – Ε.Ε.- ΔΝΤ και ψηφίζονται τα Μνημόνια της κοινωνικής χρεοκοπίας.
Συνάδελφοι, οι μάσκες πέφτουν. Δεν μπορούμε σχεδόν τίποτα να περιμένουμε από τον επίσημο συνδικαλισμό όπως τον έχουν καταντήσει. Αν θέλουμε να δράσουμε ως εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, αλληλέγγυοι με όλους τους άλλους εργαζόμενους της χώρας μας και όχι με τα αφεντικά, πρέπει να εφεύρουμε ξανά από την αρχή τη συλλογική αντίσταση στους χώρους δουλειάς. Στο πλευρό της κοινωνίας που παλεύει, και όχι ως φερέφωνα της εξουσίας ή “μάνες της διαμεσολάβησης”.
Ως «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του διημέρου, ενημερώνοντας την κοινωνία για όσα πραγματικά συμβαίνουν, ενώνοντας τη φωνή τους με τους οργισμένους συμπολίτες μας, με όλους τους εργαζόμενους και τους νέους που θα βρίσκονται στο δρόμο.
Όλοι την Τρίτη στις 10:30 π.μ. στην απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο και στην πορεία στο Σύνταγμα. Συμμετέχουμε όσο περισσότερη ώρα μπορούμε στην περικύκλωση της Βουλής. Την Τετάρτη από νωρίς το πρωί στα μπλόκα των διαδηλωτών, μαζί με το λαό και τη νεολαία μέχρι αργά το βράδυ.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΟΧΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Συμμετέχουν: Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι