Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας: Πρόταση για κοινή απεργιακή δράση Α’βάθμιων σωματίων

Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας: Πρόταση για κοινή απεργιακή δράση Α’βάθμιων σωματίων
ΠΡΟΣ:
ΔΣ ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ
ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α΄ΒΑΘΜΙΑΣ
ΔΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
21-06-11
Ύστερα και από την συνάντηση των πρωτοβάθμιων σωματείων του νησιού μας την Κυριακή 19 Ιουνίου με θέμα την διοργάνωση κοινών απεργιακών συγκεντρώσεων, ως σύλλογος εργαζομένων οφείλουμε να αποσαφηνίσουμε:
Θεωρούμε ότι οι απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνονται από το Εργατικό Κέντρο Σάμου στο νησί μας μέχρι τώρα, αποτελούν βήμα προβολής της παράταξης του ΠΑΜΕ, γεγονός που όπως έχει αποδειχθεί, αποκλείει την κοινή κάθοδο όλων των απεργών, συλλόγων και σωματείων που μετέχουν στην απεργία. Ως εκ τούτου, τα ζητήματα εκείνα που για εμάς είναι η αδιαπραγμάτευτη βάση, πάνω στην οποία θα βασίζεται η κοινή απεργιακή δράση, είναι τα εξής:
- Την ημέρα της απεργίας πρέπει να εκφράζεται η σύγκρουση των εργαζομένων, συλλογικά και ενωτικά, με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, έξω και πέρα από οποιαδήποτε παραταξιακή λογική.
- Φορέας αυτής της κοινής έκφρασης πρέπει να είναι το κοινό-μαζικό-ενωτικό κάλεσμα των α΄ βάθμιων σωματείων με στόχο το κατέβασμα και τη συμμετοχή όλων των εργαζόμενων στους δρόμους, χωρίς διαχωρισμούς.
- Οποιαδήποτε κοινή απεργιακή δράση, δεν είναι ως επί τω πλείστον θέμα καθορισμού πολιτικών θέσεων. Είναι πρωτίστως θέμα ύπαρξης πολιτικής βούλησης για κοινή αντιπαράθεση με την κεντρική πολιτική, μιας και οι ενωτικοί αγώνες στις μέρες μας είναι μονόδρομος. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα πολιτικής έκφρασης του κάθε σωματείου, αρκεί αυτό να μην σημαίνει προβολή οποιασδήποτε παράταξης, γεγονός που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε αντιπαραθέσεις και απομάκρυνση του κόσμου.
Άρα, η προϋπόθεση που θέτουμε, είναι η απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων, να μην είναι επ΄ουδενί βήμα προβολής της μίας ή της άλλης παράταξης, αλλά να αποτελεί πόλο συσπείρωσης και ενωτικών αγώνων.
Αν αυτό δεν μπορεί να διασφαλιστεί, εκτιμούμε πως δεν είναι δυνατή η συμπόρευσή μας και θα αναλάβουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για την κοινή απεργιακή έκφραση των εργαζομένων.