Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Θεσσαλονίκη: Νέα από τα ΜΜΕ

1)Μαζέψτε τον !!
Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης
Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Αθλητικά Νέα» και ενοικιαστής-διαχειριστής με ιδιωτικό συμφωνητικό του ραδιοσταθμού «Αθλητικά Νέα 98.7» κ. Σκόρδας, συνεχίζει να κινείται, με τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές.
Ο κ. Σκόρδας εξακολουθεί να μη καταβάλει τα δώρα και τα επιδόματα στους Τεχνικούς, εξακολουθεί να καθυστερεί τις πληρωμές των μισθών, στον ραδιοσταθμό του η μαύρη εργασία είναι το πιο σύνηθες φαινόμενο, επιμένει στις ύβρεις και συκοφαντίες σε βάρος εργαζομένων, συνδικαλιστών, σωματείων στη ραδιοφωνική του εκπομπή, απειλεί με απολύσεις τους εργαζόμενους ώστε να μην καταθέσουν εναντίον του στις δίκες όπου παρουσιάζεται ως κατηγορούμενος, έχει ακόμη φτάσει σε σημείο να προπηλακίσει Συνάδελφο, την οποία στη συνέχεια απέλυσε, εξαιτίας της καταγγελίας που έκανε στο Σ.ΕΠ.Ε.
Απτόητος, συνεχίζει την ʽʼκαλή δουλειάʼʼ, μη λαμβάνοντας υπόψη συστάσεις του Σ.ΕΠ.Ε., καταδικαστικές αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης καθώς και τα παράπονα όλων των εργαζομένων σχετικά με τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν στον εργασιακό τους χώρο. Θυμίζουμε ότι ο κ. Σκόρδας εκτός από τις αγωγές που έχουν ασκηθεί εναντίον του από υπαλλήλους του και οι οποίες εκκρεμούν στα δικαστήρια, έχει και τέσσερις μηνυτήριες αναφορές από το αρμόδιο τμήμα του Σ.ΕΠ.Ε., για τις οποίες ο εισαγγελέας κάλεσε ως μάρτυρες εργαζόμενους του ραδιοσταθμού.
Σήμερα επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον κανόνα και προτού περάσουν εικοσιτέσσερις ώρες από την εκδίκαση της πρώτης μηνυτήριας αναφοράς, ΑΠΕΛΥΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ Γʼ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜ/ΚΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.
Για την ιστορία, ο κ. Σκόρδας καταδικάστηκε χθες σε 4 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και 2000 ευρώ πρόστιμο, για τις οφειλές του στον συνάδελφό μας (4500 ευρώ, οφειλές που προκύπτουν από δώρα-επιδόματα, αργίες, νυχτερινά και διαφορές δεδ/νων του έτους 2009), που διαπιστώθηκαν μετά από επιτόπιο έλεγχο του Σ.ΕΠ.Ε. που έγινε στις 18/1/2010 στον ραδιοσταθμό «Αθλητικά Νέα 98.7» και κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς που υπέβαλε η Επιθεώρηση εργασίας στον Εισαγγελέα. Η Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ καταδικάζει τις παραπάνω ενέργειες που στοχεύουν με αυταρχικούς και δόλιους τρόπους στην τρομοκράτηση των εργαζομένων και στην διατήρηση του καθεστώτος της εργοδοτικής ασυδοσίας (συνεχής καθυστέρηση μισθοδοσίας, καταστρατήγηση ωραρίου, άθλιες συνθήκες, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία).
Ζητάμε την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας, την αποπληρωμή ΟΛΩΝ των οφειλομένων (7500 ευρώ, οφειλές που προκύπτουν από δώρα-επιδόματα, αργίες, νυχτερινά και διαφορές δεδ/νων 2008-2009, μισθοί Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου 2011 και δώρα-επιδόματα αργίες, νυχτερινά και διαφορές δεδ/νων από το 2010,2011, συνολικά περίπου 16000 ευρώ). Ζητάμε να μπει φραγμός στην προκλητική και ακραία συμπεριφορά του ενοικιαστή-διαχειριστή του ραδιοσταθμού «Αθλητικά Νέα 98.7» απέναντι στους εργαζόμενους. Σε άλλη περίπτωση είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, συνδικαλιστικά και νομικά, για να προασπίσουμε και να διασφαλίσουμε τη ΣΣΕ μας και τις θέσεις εργασίας μας.
Καλούμε τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας (Υπουργό Εργασίας, Ε.Σ.Ρ., Ε.Ε.Τ.Τ., Σ.ΕΠ.Ε., Ι.Κ.Α.) να βάλουν τέλος στη μαύρη και αδήλωτη εργασία, στο καθεστώς τρομοκρατίας, στις απολύσεις και στην ανασφάλεια των εργαζομένων στον εν λόγω ραδιοσταθμό, συμφερόντων του κου Χαράλαμπου Σκόρδα.
Καλούμε το Σ.ΕΠ.Ε. να απαντήσει στην προκλητικότητα της διοίκησης του ραδιοσταθμού που θεωρεί ότι δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα και κανένας νόμος-ελεγκτικός μηχανισμός δε την εμποδίζει να αυθαιρετεί προς πάσα κατεύθυνση. Καλούμε το ΚΕ.Π.Ε.Κ. να ρίξει μια ματιά στις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Δεν επιτρέπουμε, με κανέναν τρόπο και σε κανέναν, την παραβίαση των θεσμικών και οικονομικών δικαιωμάτων των Τεχνικών και θα είμαστε δίπλα σε όποιον εργαζόμενο ζητήσει τη βοήθεια και συμπαράστασή μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Η Γενική Γραμματέας
Χατζηγεωργίου Κων/νος, Μπουτσέλη Όλγα
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ, http://www.etermth.gr/ ΑΜΑΛΙΑΣ 48, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 54640, ΤΗΛ-FAX: 2313 043634
2)STAR FM Θεσσαλονίκης
Στα όρια τους βρίσκονται 23 εργαζόμενοι (τόσοι απέμειναν μετά από τις απολύσεις) του πάλαι ποτέ ραδιοφωνικού κολοσσού της Θεσσαλονίκης, του ΣΤΑΡ ΦΜ. Το πιο νεανικό ραδιόφωνο της πόλης έχει γεράσει πριν την ώρα τους εργαζόμενους που έχουν να πληρωθούν εννιά μήνες.
Το χειρότερο όμως από όλα είναι το Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και πάλι από την αρχή, που ακούνε από την ιδιοκτησία του σταθμού. Ψεύτικες υποσχέσεις αναμεμιγμένες με προσδοκίες αγοραπωλησίας του σταθμού που θα λύσει όλα τα προβλήματα. Ίσως σε κάποιο άλλο κόσμο, μία άλλη εποχή ένα άλλο σύμπαν. Και επειδή το θράσος δεν έχει όρια ο μεγαλοεπιχειρηματίας (κατά την φαντασία του) των μέσων απείλησε έμμεσα τους εργαζόμενους με e mail να μην υποβάλλουν μαζί με την φορολογική τους δήλωση και υπεύθυνη δήλωση που θα λέει ότι αυτά που πήραν δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που γράφει η βεβαίωση αποδοχών του 2010.
Μιλάμε δηλαδή για πολύ γιούχα. Να σε φτύνουν και να νομίζει ότι έχει διαρροή η από πάνω μπουγάδα. Τα παρατσούκλια του πάλαι ποτέ καμπόσου ιδιοκτήτη έχουν ξεπεράσει κάθε φαντασία. Άλλωστε το χιούμορ είναι το μόνο αντίδοτο στον παραλογισμό που έχουν οι εργαζόμενοι. Οι περισσότεροι εκ των οποίων εκτός της απελπισίας τους, τον λυπούνται πλέον γιατί έχει γίνει το ανέκδοτο της πόλης. Και το καλύτερο είναι ότι εκπροσωπεί και τα υπόλοιπα ραδιόφωνα σε διαπραγματεύσεις για εργασιακές σχέσεις. Να γελάς και να κλαίς…..
Ένας εργαζόμενος