Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Διασωματειακή στήριξη στην ΕΤΕΡ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τετάρτη 1η Ιουνίου 2011
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ με αφορμή την αναγγελία απόλυσης τριών συναδέλφων τεχνικών από την Διοίκηση του ραδιοσταθμού FLASH 96 και την 48ωρη απεργία των τεχνικών, που βρίσκεται σε εξέλιξη στον εν λόγω ραδιοσταθμό, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της και δηλώνει την απόλυτη στήριξή της στις αγωνιστικές δράσεις που εξαγγέλθηκαν για την ανάκληση των απολύσεων.
Οι εργαζόμενοι συντάκτες, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό, επαναλαμβάνουμε την πάγια απόφασή μας να αντιδράσουμε σε μεθοδεύσεις που έχουν στόχο να καταργηθούν θεμελιώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Πρόκειται για αναίτιες και απρόκλητες απολύσεις εργαζομένων, που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε συλλογικά αντικρούοντας την πλήρη αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και, την καθιέρωση εργασιακού Μεσαίωνα σε όλες τις εκφάνσεις της ατομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, με την κατάργηση ακόμα και των στοιχειωδών δικαιωμάτων ζωής. Η οικονομική κρίση δεν θα γίνει το πρόσχημα μιας άθλιας εκμετάλλευσης για την επιστροφή καθεστώτων δουλοπαροικίας και την υποταγή της είδησης για την δημιουργία μιας φιμωμένης δημοκρατίας
Καλούμε τον ιδιοκτήτη του σταθμού Flash να σταματήσει σχεδιασμούς για περικοπές και προσχήματα γενικότερης σωτηρίας και να αναστείλει όσες απολύσεις έχουν ήδη ανακοινωθεί. Τα ίδια επιχειρήματα ακούσαμε πριν το κλείσιμο των περιοδικών και της εφημερίδας του. Το σενάριο δεν θα αφήσουμε να επαναληφθεί. Οι συνεχείς χωρίς λογική και φραγμό απολύσεις δεκάδων συναδέλφων μας αποδεικνύει την τρομοκρατία -σε συνδυασμό με μειώσεις μισθών, μαύρη εργασία και διόγκωση της ανεργίας, που επιχειρούν να περάσουν στον χώρο μας οι εργοδότες με καλοπληρωμένους managers που ανέλαβαν τον ρόλο του παλιού επιστάτη στα τσιφλίκια και στην δουλοπαροικία.
ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.
Με την παράκληση να αναρτηθεί, δημοσιευθεί και μεταδοθεί.