Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Να διαλυθεί η αστυνομία

...αναδημοσίευση από το www.basketblog.gr...
Να διαλυθεί η αστυνομία
Του Γιώργου Κογκαλίδη
13/05/2011
Οικονομική κρίση δεν υπάρχει; Δεν πρέπει να μειωθεί το έλλειμμα και να ξοδεύει λιγότερα το κράτος; Ε, γιατί δεν διαλύουμε την αστυνομία, να ξεμπερδεύουμε; Πριν οργιστείτε ας το συζητήσουμε λιγάκι:
Υπάρχει Έλληνας πολίτης που νιώθει "ασφαλής"; Κι η άποψή μου είναι πως το τελευταίο (μα πραγματικά) το τελευταίο πρόβλημα, είναι οι δύσμοιροι οικονομικοί μετανάστες, οι οποίοι -σε τελική ανάλυση- βιώνουν και τον εφιάλτη της πείνας. Και που δεν φταίνε αυτοί, αν δεν έχουμε μεταναστευτική πολιτική, αν τους κρατάμε (πολλές φορές με το ζόρι) εδώ.
Μήπως μας προστατεύει η αστυνομία από το οργανωμένο έγκλημα; Στις μισές από τις σπείρες εκβιαστών που δρουν κατά καιρούς, είτε συμπεριλαμβάνονται αστυνομικοί, είτε έχουν αναποτελεσματική δράση.
Μήπως μπορεί η αστυνομία να ελέγξει τους μπρατσαράδες που με στιλέτα και καδρόνια βγήκαν στους δρόμους (δεν είναι δα πρώτη φορά που συμβαίνει στην ιστορία αυτού του τρόπου να δρουν παρακρατικοί ακροδεξιοί μηχανισμοί) για να "καθαρίσουν"; Χρόνια τώρα, κινούνται δίπλα, είναι σάρκα από τη σάρκα τους, άλλοτε ως "αγανακτισμένοι πολίτες", άλλοτε -όταν οι καιροί το επιτρέπουν- χωρίς πρόσχημα, ανοιχτά. Γιατί ο φόβος είναι ο μεγάλος τους σύμμαχος.
Μήπως η αστυνομία μπορεί να δείξει αυτοσυγκράτηση; Το βίντεο με τον δύσμοιρο διαδηλωτή, τον οποίο ως αγέλη ζώων κλοτσούν και χτυπούν στο κεφάλι, αντί -αν έκανε κάτι αξιόποινο- να τον συλλάβουν, είναι ενδεικτικό. Οι ίδιοι λένε πως είναι ανεκπαίδευτοι (και να μην το έλεγαν, χωριό που φαίνεται), είναι γνωστό (από την υπόθεση τού Αλέξη) ότι δεν περνούν από απαραίτητα ψυχολογικά τεστ.
Όσοι πάμε στα γήπεδα, ή σε πορείες, γνωρίζουμε πως όταν τους τραβήξει το αυτί ο εκάστοτε πολιτικός προϊστάμενος, κάνουν λευκή απεργία, επιτρέποντας αξιόποινες πράξεις, ώστε να ζητηθεί από τον κόσμο που βιώνει τον φόβο της απώλειας (ζωής ή περιουσίας) περισσότερο αστυνομικό κράτος.
Αντί να αποτελούν παράγοντα σταθερότητας, είναι ο σταθερός φορέας αποσταθεροποίησης του κοινωνικού ιστού. Άλλοτε χτυπώντας συνταξιούχους, άλλοτε ξεφουσκώνοντας λάστιχα από τα τρακτέρ, άλλοτε σκοτώνοντας (από εκπυρσοκρότηση, φυσικά) παιδιά, σταθερά ψεκάζοντας όποιον έχει αντίθετη προς το καθεστώς άποψη.
Αυτή η αναποτελεσματική, ανεκπαίδευτη αστυνομία δεν προσφέρει τίποτα. Κοστίζει ακριβά, σε ζωές και χρήματα.
"Μα αν διαλυθεί η αστυνομία ποιος θα μας προστατεύσει"; Αυτό δεν αναρωτιέστε; Η χώρα έχει ανάγκη από σύγχρονη - μοντέρνα αστυνομία, καλά εκπαιδευμένη, που δεν θα χτυπά όποιον διαδηλώνει, που μπορεί να αντέξει τη διαφορετικότητα, που μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια σε κάθε γειτονιά, που δεν θα ερωτοτροπεί με φουσκωτούς (τάχα μου ιδεολόγους, ή καλοπληρωμένους "προστάτες").
Αυτή την αστυνομία, ναι να την πληρώσουμε, διπλά και τρίδιπλα. Όχι όμως το χάλι που σήμερα έχουμε…
Υ.Γ.: Πολύ σκληρός ήταν ο Παπουτσής σήμερα. Ανατρίχιασα! Αλλά πάλι γιατί έχω τη βεβαιότητα πως δεν θα βρεθεί κανείς ένοχος για τον τραυματισμό του διαδηλωτή, γιατί έχω την αίσθηση πως όλα αυτά ήταν για τα μάτια του κόσμου;