Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Μην τους κάνεις τη χάρη

Μην τους κάνεις τη χάρη. Επίτηδες απαξιώνουν την ΕΣΗΕΑ με συνελεύσεις χωρίς στάσεις εργασίας, με ανοργάνωτες απεργίες, με τη μη συμμετοχή τους στις αποφάσεις που οι ίδιοι ψηφίζουν στο Δ.Σ. Στόχος τους να περνάνε οι επιλογές της κυβέρνησης-τρόικας στα εργασιακά και οι ορέξεις των εργοδοτών.
Δεν είναι άχρωμοι, άγευστοι, άοσμοι, όσο και αν πασχίζουν να το δείξουν. Είναι αυτοί που στήριξαν και στηρίζουν κυβερνήσεις και εργοδοτικά κέντρα και τους έδωσαν τη δύναμη για να εφαρμόζουν σήμερα μνημόνια. Γι αυτό επιδιώκουν να υπάρξει αποχή, για να ξαναβγούν οι ίδιοι, να ψηφίσουν οι αποστεωμένοι μηχανισμοί και οι «πελάτες», για να μείνει μακριά από την κάλπη ο κόσμος της δουλειάς.
Θυμήσου όμως, εσύ τους έστειλες με την ψήφο σου εκεί, εσύ μπορείς και να τους γκρεμίσεις. Ας μην κοροϊδευόμαστε όμως, στις συνθήκες που περνάμε, αυτό είναι «μισή δουλειά», οι καιροί απαιτούν συλλογικότητα, δράση και συμμετοχή και μετά τις εκλογές. Όλα αυτά τα χρόνια, οι Financial Crimes, δεν σε κοροΐδεψαν, δεν υφάρπαξαν την ψήφο σου για να εξαφανιστούν μετά τις εκλογές, αντίθετα συνέχιζαν να λειτουργούν και μετά από αυτές, όταν οι «σωτήρες» σε πούλαγαν. Από τα χρόνια των δημιουργικών προτάσεων, περάσαμε, μας πέρασαν βιαίως οι εξελίξεις και σε πιο «πεζοδρομιακές» μορφές δράσης, λόγω των απολύσεων και των περικοπών.
Αυτή θα είναι και η επόμενη μέρα και δεν θα είναι εύκολη, δεν θα είναι αναίμακτη, αλλά θα είμαστε εκεί μαζί σου. Και μαζί μας θα είναι και μαζί τους θα είμαστε, (το έχουν άλλωστε ήδη αποδείξει στην πράξη και στα δύσκολα), γι αυτό και ξανακατεβαίνουμε μαζί, αφού συναντηθήκαμε στους αγώνες, οι συνάδελφοί μας που συγκροτήσαμε μαζί την «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή», μαχητές και παρόντες στα μέτωπα του κλάδου, που αξίζει να τους εμπιστευτείς.
Στο μυαλό σου είναι η κρίση, στο χέρι σου η εκλογική συμπεριφορά, στη ζωή σου οι συνέπειες των επιλογών σου.
Στήριξε στις εκλογές για ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ την «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή»
Νάσος Μπράτσος υποψήφιος στις εκλογές για ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ